Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 07.03.2016.

Međunarodna izložba ilustracija Voli me, Ne voli me u Beču
Održava se
10.03.2016. u 19h

Nakon Zagreba, Sarajeva, Istanbula i Berlina međunarodna izložba ilustracija Voli me / Ne voli me, pod nazivom Liebt mich /Liebt mich nicht bit će svečano otvorena u Beču, u četvrtak 10. ožujka u 19 sati u galeriji Atelier Olschinsky. 

Svoje radove izlažu i likovni umjetnici iz Hrvatske: Marijana Jelić, Zdenko Bašić, Tomislav Tomić, Dražen Jerabek, Sanja Pribić, Ivana Guljašević, Bruno Kuman, Marsela Hajdinjak, Željka Mezić, Branka Hollingsworth, Margareta Peršić, Davor Pavelić, Ivana Tomić, Nikolina Manojlović Vračar.

Izložbu će otvoriti autorica projekta Ana Đokić, voditeljica galerije Verena Weiss te dužnosnik Hrvatskog veleposlanstva u Beču Silvio Kus.

Na otvorenju će biti održan i kazališni performans Fuga o ljubavi u izvođenju studenata Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Nastupaju Elizabeta Brodić i Boris Barukčić. Dramaturg Lucija Krstić. Režija Lovro Krsnik.

Izložba ilustracija Voli me / Ne voli me pokušaj je neverbalnog odgovora na pitanje - što za svakoga od nas znači ljubav. Izložba je prvi put održana u Zagrebu 2012. godine, povodom objavljivanja slikovnice istoimenog naziva. Sljedeće godine u okviru Festivala PAZI, KNJIGA! izložba je postavljena u Sarajevu, čime dobiva međunarodni karakter. Tijekom 2015. godine izložba je postavljena u Istanbulu i Berlinu a sada i u Beču. Posebna zanimljivost projekta je to što se u svakoj zemlji svojim radovima priključuju domaći autori. Tako će osim hrvatskih, u Beču svoje radove izlagati i bosanskohercegovački, turski, njemački i austrijski autori.


Istoga dana u 9 sati u Bucherei Philadelphiabrucke u Beču, bit će predstavljena dvojezična slikovnica "Mala noćna mora" zagrebačke spisateljice i ilustratorice Irene Zelene. Knjigu će uz autoricu predstaviti i prevoditeljica Anke Ludewig te urednica Ana Đokić.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –