Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.11.2015.

PAZI, KNJIGA! izlaže slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske i Hrvatske
Održava se
03.-11.11.2015.

Jedan od programa ovogodišnjeg Festivala PAZI, KNJIGA! koji ima za cilj predstaviti radove umjetnika (pisaca i ilustratora) iz različitih zemalja te postati samostalni višegodišnji međunarodni projekt, jest međunarodna izložba slikovnica pod nazivom "Slikovnica – prozor u svijet".

U ovogodišnjem izložbenom postavu bit će izložene slikovnice iz Irana, Srbije, Francuske, Hrvatske, koje će širokoj javnosti i umjetničkoj struci biti predstavljene u suradnji s Iranskim kulturnim centrom, Alliance Francaise te Teatrom Puna kuća. Uz same izložbe, održat će se i nekoliko književno-likovnih radionica za djecu.

Program događanja:

Utorak, 3. studenoga
12h / Galerija Karas, Praška 4, Zagreb

Slikovnica – prozor u svijet : Iranske priče

Kako se listaju slikovnice koje dolaze iz Irana? Kako zvuči perzijski jezik? Koje igre igraju djeca u Iranu? Tko je Atasay? Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja saznat ćete na književno - dramskoj radionici koju će sa zagrebačkim osnovnoškolcima voditi prevoditelj s perzijskog i na perzijski jezik, gospodin Ebtehaj Navaey i dramska umjetnica i pedagoginja, Svetlana Patafta iz Teatra Puna kuća.

Ponesite sa sobom papir, olovku, i puno dobre volje!
(trajanje zajedničkog druženja 1,30 sati)
Predstavljanje iranskih slikovnica organizirano je u suradnji s Iranskim kulturnim centrom u Zagrebu i nakladnikom Shabaviz iz Irana.

Srijeda, 4. studenoga
17h/ Galerija Karas, Praška 4, Zagreb

Slikovnica – prozor u svijet : Francuske priče

Na književnom druženju posvećenom francuskim slikovnicama, na redu će biti priče o princezama i zmajevima. Jesu li francuski zmajevi drugačiji od hrvatskih? Kako na francuskom jeziku princeze dozivaju U pomoć!, a kako se (također na francuskom) svađaju s prinčevima ili recitiraju pjesmice, doznat ćete na književno-likovnoj radionici koju vodi profesorica francuskog jezika i spisateljica Ema Pongrašić.

Ponesite papir, olovku i puno dobre volje!
(trajanje zajedničkog druženja 1,30 sat)
Predstavljanje francuskih slikovnica organizirano je u suradnji s Alliance Francaise iz Zagreba.

Srijeda, 11. studenoga
12h / Galerija Karas, Praška 4, Zagreb

Slikovnica – prozor u svijet : Priče  sa svih strana

Tko je Štrokavi Đura i iz koje zemlje on dolazi? Tko je Mala noćna mora i je li zbilja toliko strašna kao što zvuči kad je u snovima sretnemo? Što biva kada se sretnu Crvenkapica i Zelenkapica? I kakvih sve lijepih i neobično ilustriranih bajki ima danas u 21. stoljeću, saznat ćete na književno-likovno-dramskoj radionici na kojoj će dramska umjetnica i pedagoginja Svetlana Patafta predstaviti slikovnice koje su na izložbu u Galeriju Karas stigle sa svih strana svijeta.

Ponesite papir, olovku i puno dobre volje!
(trajanje zajedničkog druženja 1,30 sat)
Predstavljanje je organizirano u suradnji s Teatrom Puna kuća.Radionice su besplatne za polaznike. Potrebno je prethodno se najaviti na: knjigaucentru@yahoo.com

Izložba će biti otvorena do 14. studenoga, od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznicima galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –