Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.10.2018.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2018.
Održava se
05.-17.11.2018.

Petnaesti Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! održat će se  5. do 17. studenoga 2018. U iznimno bogatom programu koji će započeti ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu, u Galeriji Kupola, u ponedjeljak 5. studenoga a završiti u subotu 17. studenog na Interliberu, održat će se preko trideset događanja na kojima će sudjelovati četrdeset autora te biti predstavljeno preko osamdeset knjiga, navodi organizator Knjiga u Centru.

Na festivalu knjige namijenjenom djeci i mladima publika je dosad imala priliku upoznati autore iz Njemačke, Irana, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te doznati kako je to biti pisac, ilustrator, putopisac i prevoditelj. I ove će se godine u Zagrebu predstaviti prevoditelji Anke Ludewig i Ebtehaj Navaey, pisci Jasminka Petrović, Nena Lončar, Vlado Rajić, Irena Zelena, Rosie Kugli, Silvija Šesto, Darko Macan te grupe pisaca iz Šibenika i polaznici radionica CeKaPe-a; a tu su i putopisci Jasen Boko i Damir Vujnovac, ilustratori Sanja Pribić, Ana Petrović, Štef Bartolić, Franjo Anžlovar, Dalibor Talajić, dok će autori Zoran Pongrašić, Gordana Lukačić, Ana Đokić, Nikolina Manojlović Vračar, Zdenko Bašić, Aleksandra Knežević, Emir Durmišević i Enis Čišić predstaviti svoj rad publici u drugim gradovima Hrvatske te u dalekom Dubaiju.

Na Festivalu Pazi, knjiga! bit će postavljene tri izložbe ilustracija u Zagrebu (Međunarodna izložba ilustracija Slikovnica - prozor u svijet, izložba ilustracija Jere i oblaci autorice Ane Petrović, te samostalna izložba ilustracija Kako je zeko izgubio uši a koza dobila rogove, počasne ilustratorice Festivala - akademske slikarice Sanje Pribić) i jedna u Dubaiju (međunarodna izložba ilustracija Voli me, ne voli me). U Zagrebu će biti postavljena i izložba putopisnih fotografija Hrvoja Ivančića, Jasena Boke, Ane Đokić i Damira Vujnovca.

Festival završava svečanom dodjelom nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji, u subotu 17. studenog u 20 sati na sajmu knjiga Interliber.

Ilustraciju ovogodišnjeg Festivala PAZI, KNJIGA! potpisuje Sanja Pribić

Glavni organizator festivala je udruga Knjiga u centru.  
Partneri Festivala su Knjižnice grada Zagreba, Zajednica nakladnika, CeKaPe, Kazališni Epicentar, Kreativna mreža, Ibis grafika, Hrvatsko iransko društvo prijateljstva Irandustan.

Više informacija o programu potražite na Fb stranici Knjige u centru.
 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –