Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.10.2020.

Festival PAZI, KNJIGA! : Izložbe ilustracija Davora Pavelića i Hane Vrca
Održava se
02.-30.11.2020.

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA! bit će otvorene dvije izložbe ilustracija na kojima će svoj rad predstaviti likovni umjetnici Davor Pavelić i Hana Vrca

Izložba ilustracija pod nazivom "Pola" Davora Pavelića u kojoj autor propituje odnos umjetnika i društva (s naglaskom na državne potpore likovnom stvaralaštvu) bit će otvorena od 2. do 7. studenoga u zagrebačkoj Galeriji VN (Ilica 163a).

Izložba ilustracija "Mic po mic" Hane Vrce predstavlja presjek dosadašnjeg ilustratorskog rada ove iznimno talentirane mlade autorice i moći će se pogledati od 2. do 30. studenoga u Galeriji knjižnice Kajfešov brijeg (Ulica grada Gualdo Tadino 4, Zagreb).

O autorima:

Davor Pavelić je rođen u Samoboru. Školu primjenjene umjetnosti i Likovnu akademiju završio je u Zagrebu. Kao slobodni umjetnik bavi se konceptualnim izložbama te izlaže od 1990. na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.
Ilustracijom se profesionalno počinje baviti paralelno s umjetničkim radom od 1997. godine. Radi za mnoge domaće i strane izdavače i naručitelje kao što su: Večernji list, Jutarnji list, Znanje, The New York Times, The Boston Globe, Adweek, Wired UK, Harvard Business Review, Stanford Social Innovation Review i mnogi drugi, te je za svoj rad dobio internacionalna i domaća priznanja i nagrade. Ilustrira i za odrasle i za djecu surađujući s reklamnim agencijama, izdavačima knjiga, dnevnim novinama, časopisima i svim ostalim klijentima koji u svom djelovanju koriste ilustraciju.

Hana Vrca rođena je u Zagrebu 1990. godine. Završila je preddiplomski studij tržišnih komunikacija na veleučilištu Agora te je zatim pohađala diplomski studij na Grafičkom fakultetu. Od malena voli likovnu umjetnost i crtanje, a tu je strast s vremenom pretvorila u profesiju. Do sada je ilustrirala tri knjige za nakladničku kuću Mala Zvona: “O medvjedima i njihovim ljudovima” autorice Marine Koludrović, “Tri priče iz Priče nad pričama” Giambattista Basilea i “Bijela mačka Catherine d’Aulnoy”. Za ilustracije u “Bijeloj mački” dobila je pohvalu nagrade “Grigor Vitez”, a knjiga “O medvjedima i njihovim ljudovima” ponijela je titulu Hrvatske lijepe knjige u 2019. godini. U 2020. je godini ostvarila suradnju s izdavačkom kućom Knjiga u Centru i Kreativnom mrežom za koje je ilustrirala 3 slikovnice. U ovoj godini također je ostvarila suradnju s nakladničkom kućom Fraktura a koju je do sada imala prilike osmisliti ilustraciju i dizajn za 15 naslovnica i vizualni identitet festivala “Feminizam je za sve“. Suradnju je također ostvarila i sa izdavačkom kućom Hena com za koju je imala prilike izraditi jednu od naslovnica. Autorica je 2019. godine bila jedna od ilustratora koji su predstavljali Hrvatsku na Biennalu ilustracije u Bratislavi. Ove je godine imala priliku svoje radove izlagati na Biennalu ilustracije u Zagrebu u Klovićevim dvorima, te na 55. Zagrebačkom salonu u Tehničkom muzeju. Hana potpisuje i mnoge druge radove: ilustracije za izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future, Integriranu početnicu Školske knjige, etiketu pelješke vinarije Matković... Ispreplićući ilustraciju i grafički dizajn, autorica se trudi uvijek iznova stvoriti vlastiti, prepoznatljiv pečat.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –