Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 13.11.2017.

Na Interliberu dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

Davor Šunk i Dubravka Kolanović; Foto: (c) Ana Šesto

Čarolija zagrljaja Kolanović Dubravka

U subotu, 11. studenoga dodijeljena su priznanja i nagrade Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu Ovca u kutiji stručnog žirija dobila je Dubravka Kolanović za svoju autorsku slikovnicu "Čarolija zagrljaja", Sipar, 2017. Ovca u kutiji dječjeg žirija, pripala je Davoru Šunku, autoru slikovnice "Fućka mi se" (HDKDM, 2017.)
 
Finalisti Ovce u kutiji stručnog žirija bili su: Robert Mlinarec i Vanda Čižmek ("Kumarov san", HDKDM, Zagreb), Gordana Lukačić, Saša Jantolek ("Kakav sam, takav sam", HDKDM, Zagreb), Pika Vončina ("Mačke", Mala zvona, Zagreb), Milena Jukić Bandić i Ana Jakić Divković ("Marta i Fran u oblacima", Sipar, Zagreb) kao i finalisti Ovce u kutiji dječjeg žirija: Dubravka Kolanovic ("Čarolija zagrljaja", Sipar), Zoran Pongrašić i Bruno Kuman ("Malac Komalac", Knjiga u centru) Ozana Ramljak i Ivana Crnošija Galović ("Što će biti kad odraste", HDKDM), Bruno Kuman i Ivana Guljašević ("Bo-Tuov bubanj", Igubuka 2017.) i svi oni dobili su plakete Ovca u kutiji.

Posthumno priznanje Crna ovca za Zvonimira Baloga uručeno je Ljubici Balog; Foto: (c) Ana Šesto

Posebno priznanje Crna ovca za doprinos popularizaciji hrvatske slikovnice, posthumno je dodijeljeno književniku i slikaru, Zvonimiru Balogu, a nagradu je primila njegova supruga, književnica Ljubica Balog.
 
Svečanom dodjelom nagrada i priznanja OVCA U KUTIJI, koje je okupilo preko stotinu uzvanika i posjetitelja Interlibera, završen je Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2017.
 

Organizator nagrade: Knjiga u centru
Pokrovitelj nagrade: Udruga ZANA
Više na Facebook Knjiga u centru

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –