Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.06.2021.

16. Ogulinski festival bajke prvo izdanje otvara sredinom lipnja
Održava se
11.-13.06.2021.

Gospođica Ura, ilustracija: Ana Salopek

Jedna od najvećih i najmaštovitijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj ove godine se vraća u Ogulin i to u periodu od 11. do 13. 6. 2021. Ogulinski festival bajke održat će se u dva termina a svoja bajkovita vrata otvara sredinom lipnja. Iako je prošle godine zbog situacije s Covidom 19 sve iz lipnja bilo preseljeno u rujan, ove godine Festival će se održati u dva termina, drugi vikend u lipnju i drugi vikend u rujnu. 

Ogulinski festival bajke je kulturno umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke. Ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju poprište interakcije izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije. Neke od najboljih predstava hrvatske umjetničke produkcije, uličnog teatra, pripovijedanje i kreativne radionice potaknut će stvaralaštvo cijele obitelji i svih onih koji bar na tren žele živjeti bajku. Za Bajkoljupce i sve one koji žele uživo doživjeti maštu iz najpoznatijih bajki, ovo će pravi vikend za bijeg iz stvarnosti!

Bogat kulturni sadržaj od predstava, radionica pa do cirkuskog showa
11. – 13. 6. 2021.

U petak točno u podne ne propustite veselo i šaroliko otvorenje uz slatke rođendanske mafine, a potom pogledajte predstave kazališta Mala scena i Šareni svijet Zagreb. Za stjecanje novih vještina posjetite radionice Escape the city, Izrada kraljevne krune, Vilinski kutak (za izradu vilinskih vjenčića), Stakleno-drvena priča, Izrada cvijeća od najlon čarapa, Pišem svoju bajku i dr. Tko je još bio u Ogulinu – a nije Položio vozačku dozvolu za letenje na metli? Imat ćete priliku sva tri dana sudjelovati u radionici i kući ponijeti vozačku dozvolu koju možete dobiti samo u Ogulinu. 

Od adrenalinskih aktivnosti posjetite Veseli turnir u tenisu za djecu do 9 g (TK Frankopan), te radionicu izrade i puštanja zmajeva (Bajka o zmajevima), koji će se izrađivati i puštati na jezeru Sabljaci.

Kroz tri dana možete pogledati predstaveSunce Djever i Neva Nevičica, Kraljevna na zrnu graška (Mala Scena); Osmjeh, sreća, dječja lica i jedna priča pričalica, Hrvatska u trenutku svakom avionom, brodom, vlakom, Tko donosi najljepši dar? Jaje, zeko ili dimnjačar?, U duru i molu za vrtiće i školu / Gdje raste zdrava hrana, usred polja ili stana (Šareni svijet); Čarobnjakov šešir (Vila Magic); Kesteni papaja (Cirkultura); Priče i bajke naše (Kazališna udruga MIST); Narodne priče iz Banovine – kamišibaji predstava (Udruga Kozlići); U carstvu ispunjenih želja – plesna predstava (Plesna škola Alegria); Čarobno pismo (Teatar Barakuda 2012). Svakog dana uživajte na ulicama grada u uličnom teatru. 

U subotu navečer bit će održan popularni Bajkoviti pub kviz by Silvije Pleština (pratite zbog prijava za timove). U nedjelju možete posjetiti Izložbu malih životinjica i izložbu ptica, u organizaciji udruga Krstokljun i Ogulinac.

Pripovijedanje svake godine čini okosnicu Ogulinskog festivala bajke pa tako i ove, pripremljen je Susret s Ivanom i Hansom kroz umjetničko pripovijedanje i igru (Marijana Mary Mrvoš), Div i sreća u izvedbi Sandre Vukoje a pripovijedati će i tradicionalne gošće Sabina Gvozdić i Jasna Held te poseban gost koji stiže iz Amerike – Perry Ground. Osim pripovijedanja u Đulinom vrtu u prijepodnevnim i popodnevnim satima, održat će se i pripovijedanje na Kleku – u nedjelju u 12 sati poslušajte bajku Vještica u izvedbi Sabine Gvozdić. A kako bi odlazak na Klek bio potpun, tu je HPD Klek koji organizira vođenu turu iz Ogulina (ispred scene Regoč u 9 sati) te poziva sve zainteresirane da se pridruže njihovoj avanturi na kojoj su osigurali i slana iznenđenja. Prijevoz iz Ogulina osiguran je za ograničen broj posjetitelja do Bjelskog.

Tradicionalni Karlek kreće 12. 6. 2021.Karlekom u bajku, polazak iz Zagreb GK u 9 sati, Karlovac 9.44 i dolazak u Ogulin u 10.39. Povratak iz Ogulina je u 16.45, dolazak u Karlovac 17.45 i Zagreb GK u 18.33. Promotivna cijena je 25,00 kuna, djeca do 6 godina besplatno.

To nije sve, detalje programa potražite u prilogu!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –