Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.06.2014.

9. Ogulinski festival bajke (OGFB)
Održava se
06.06.2014.

9. Ogulinski festival bajke (OGFB) održat će se od 6. do 8. lipnja 2014., na već poznatim festivalskim scenama u Ogulinu - zavičaju bajke. Bajkovito prirodno okružje i ogulinske ulice i trgovi postat će tek postolje prpošne atmosfere kreativnog stvaranja i izražavanja brojnih izvođača koji će u interakciji s posjetiteljima – probuditi bajku!

Ogulinski festival bajke ove godine posebno slavi 140. obljetnicu rođenja Ivane Brlić Mažuranić te se simbolično otvara Danom Ivanine kuće bajke koja je nastala upravo u čast najznačajnije hrvatske književnice za djecu i gdje posjetitelji, na interaktivan, multimedijalan i kreativan način, mogu slaviti bajku i bajkovito stvaralaštvo, kako Ivane Brlić Mažuranić tako i ostalih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca, tijekom cijele godine.

Drugi dan je Dan znanja – u čast znanja i vještina koje usvajamo cijeli život. Treći i posljednji dan Festivala, proglašen je Danom avanture u čast egzotičnih krajeva koji uvijek u nama bude znatiželju i nova otkrića.

Kroz tri festivalska dana, raznovrsni program donosi sadržaj za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju i ulični teatar, pripovijedanje, slušaonice, koncerte, festivalske tulume, edukativno-prezentacijske radionice na temu, primjerice, oslikavanja stakla, oblikovanja balona ili izrade predmeta od drveta, a tu je i neizostavni vlakić Bubi.

Frankopanski kaštel u Ogulinu, Park kralja Tomislava, Gradska knjižnica, Školska sportska dvorana i mala dvorana Pučkog otvorenog učilišta, po deveti put doživjet će transformaciju u scene i tako postati poprište bajke koju će na tri dana oživjeti profesionalna i amaterska kazališta, kulturno-umjetničke udruge, lokalne i gostujuće škole i odgojno-obrazovne institucije.

Prijevoz izletničkim vlakom Karlek

Izletnički vlak 'Karlek' prometovat će u subotu, 7. lipnja 2014. godine, na relaciji Zagreb-Karlovac-Ogulin-Karlovac-Zagreb. Vlak iz Zagreba kreće u 7:45, a u Ogulin stiže u 9:27 sati, dok je povratak iz Ogulina u 18:05 i u Zagreb se stiže u 19:51 sati. Cijena povratne karte iznosi 50 kuna, za djecu od četiri do 12 godina košta 25 kuna, a djeca do četiri godine putuju besplatno. Tko se odluči na prijevoz bicikla, na ukupnu cijenu nadoplatit će još 10 kuna. Budući da vlak usput staje i u Karlovcu, cijena karte od Karlovca do Ogulina i obratno stoji 40 kuna, a za djecu 20 kuna.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –