Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.12.2014.

4. Knjiz - veselo natjecanje u poznavanju književnosti
Održava se
18.12.2014.

Pred nama je četvrto, blagdansko izdanje Knjiza - veselog natjecanja u poznavanju književnosti koje će se u organizaciji portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info održati u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu.
 
Književni brk je ovog mjeseca organizirao malu potragu. Gledajući kroz lupu tragat će za nekim posebnim mjestima u životima pisaca koja su utjecala na njihova djela. No, da bi potraga bila potpuna u njoj mu se pridružuju i poznati istražitelji i detektivi poput Sherlocka Holmesa, Hercula Poirota, gospođice Marple, Philipa Marlowea, Nikole Banića... slavna imena žanra čija popularnost ne jenjava među čitateljima širom svijeta.

U potrazi će mu pomoći njegov slavni brk i naravno njegovi vjerni pomoćnici - natjecatelji. Najbolji će biti nagrađeni a svi skupa dobit će puno dobre zabave i smijeha, i naravno mogućnost da sudjeluju u potrazi.

Knjiz koji je na rasporedu u mjesecu prosincu, održat će se:

- 18. 12. u Splitu, Kavana Le Monde (Plinarska 6), u 21 sat
Voditelj: Marijo Glavaš

- 18. 12. u Šibeniku, Klub Azimut (Obala Palih Omladinaca 2), u 20 sati
Voditeljica: Marina Petković

- 19. 12. u Zagrebu, Klub SC (Savska cesta 25), u 18 sati
Voditelj: Mario Kovač

- 19. 12. u Rijeci, Klub mladih Rijeka (Erazma Barčića 9/a), u 20 sati
Voditelji: Tamara Biro, Nikola Šubić i Edvard Lovrić

- 22. 12. u Osijeku, Barcelona Pub (Vukovarska 4a), u 20 sati
Voditeljica: Mirna Šmit

 
Nagrade pobjedničkim ekipama ovog je mjeseca osigurala izdavačka kuća FOKUS , koja će najbolje natjecatelje u svim gradovima nagraditi vrijednim poklonima, naravno knjigama autora Joa Nesboa "Žohari" i "Šišmiš", Johannesa Tralowa "Rokselana", Nicholasa Sparksa "Bilježnica", Thomasa Engera "Opečen" i Johna Greena "U traganju za Alaskom".
    

Knjiz se jednom mjesečno održava po uzoru na poznati format pub kviza. U Knjizu se natječu natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova) a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Pitanja se prezentiraju putem projektora a na njih se odgovara ispunjavanjem priloženog obrasca. Sudjelovati može svatko, neovisno o razini znanja, tako da sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjeti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu.

Ulaz slobodan!
 

***

NE ZABORAVI - KNJIZ TE VODI U PRAG!

Ne boj se književnoga brka,
nemoj da ti bude frka,
ako ti je knjiga draga,
Knjiz te vodi sve do Praga!

Specijalno izdanje Knjiza koje uključuje natjecanje među gradovima, održat će se po drugi put u Noći knjige 2015., a glavna nagrada pobjednicima bit će europsko putovanje za dvoje u rodni grad slavnog pisca FRANZA KAFKE - PRAG. Nagradu je osigurala putnička agencija F-tours d.o.o. iz Splita!


Organizator: Moderna vremena Info, portal za knjigu i kulturu čitanja

Partneri: Hrvatski kviz savez, Rijeka pub kviz, Barcelona Pub - Osijek, Klub Azimut - Šibenik, Caffe Le Monde - Split.

Pokrovitelji: putnička agencija F-tours d.o.o. iz Splita. Pokrovitelj prosinačkog izdanja Knjiza je izdavačka kuća Fokus komunikacije.

Projekt se održava uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –