Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.04.2015.

KNJIZ – Veselo natjecanje gradova u poznavanju književnosti
Održava se
23.04.2015. u 20h

Specijalno izdanje KNJIZA - veselog natjecanja gradova u poznavanju književnosti održat će se po drugi put u Noći knjige, u četvrtak 23. travnja s početkom u 20 sati. Knjiz će se već tradicionalno održati u 5 gradova (Osijek, Rijeka, Split, Šibenik, Zagreb), a pobjednička ekipa natjecanja bit će nagrađena vrijednim nagradama.  

Nagrade su europsko putovanje za dvoje u rodni grad slavnog pisca Franza Kafke – PRAG (nagradu najboljoj ekipi svih gradova poklanja putnička agencija F-tours iz Splita) i vrijedna izdanja Leksikografskog zavoda MK i nakladničke kuće Fraktura, kojima će biti nagrađene najbolje ekipe u svim gradovima.

Pitanja je pripremio Renato Baretić, poznati novinar i pisac s iskustvom u sastavljanju pitanja za kvizove kao što su Kviskoteka i Milijunaš. Još će jedan suradnik slavne Kviskoteke uveličati ovogodišnje izdanje Knjiza uz Krunu Lokotara: poseban gost i voditelj kviza u Zagrebu bit će naš poznati pisac Pavao Pavličić.
 
Knjiz će se održati na sljedećim lokacijama:

OSIJEK
Barcelona Pub, Vukovarska 4a
Voditeljica: Viktorija Livaja

RIJEKA
Klub mladih Rijeka, Erazma Barčića 9/a
Voditelji: Tamara Biro, Nikola Šubić i Edvard Lovrić

ŠIBENIK
Klub Azimut, Obala Palih Omladinaca 2
Voditeljica: Marina Petković

SPLIT
Kavana Le Monde, Plinarska 6
Voditelj: Marijo Glavaš

ZAGREB
Caffe bar Sova, Andrije Hebranga 10 (ulaz iz Gajeve)
Voditelji: Kruno Lokotar i Pavao Pavličić


Knjiz se održava po uzoru na poznati format pub kviza. U Knjizu se natječu natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova), a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Sudjelovati možete tako da sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjetite lokaciju održavanja Knjiza u vašem gradu.

Svi koji se ne prijave mogu se natjecati izvan konkurencije, uživati u veseloj, poticajnoj i opuštenoj atmosferi te otići kući bogatiji za nova književna znanja i književne preporuke.

Ulaz slobodan!


***

Organizatori: Noć knjige i Moderna vremena Info

Partneri: Rijeka pub kviz, Barcelona Pub - Osijek, Klub Azimut - Šibenik, Caffe Le Monde - Split, Caffe bar Sova - Zagreb

Pokrovitelji: putnička agencija F-tours d.o.o. iz Splita, Leksikografski zavod Miroslav Krleža i nakladnička kuća Fraktura

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –