Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.10.2014.

Pozivamo vas na KNJIZ - veselo natjecanje u poznavanju književnosti!
Održava se
24.10.2014.

Pozivamo vas na novo, listopadsko izdanje Knjiza - veselog natjecanja u poznavanju književnosti. Na prvom izdanju Knjiza koje se u mjesecu rujnu održalo u pet hrvatskih gradova (Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu) nadmetalo se preko 140 veselih natjecatelja koji su pokazali zavidno poznavanje književnosti, dok su u broju postignutih rezultata (bodova) podjednake bile ekipe iz Zagreba, Splita i Rijeke.

Međutim, okušati se u znanju iz književnosti (i pri tom se zabaviti, naučiti nešto novo i osvojiti vrijedne nagrade) možete i ovoga mjeseca. Novo izdanje Knjiza donosi nova pitanja i izazove. Možete li ih savladati? Možete li odoljeti književnom brku koji vas u travnju 2015. može odvesti u Prag?

Književni brk zato je i ovoga puta pripremio pitanja koja će vam natjerati moždane vijuge na prekovremeni rad. Međutim, ne brinite, u fokusu su i dalje domaći autori i književnost, ali ovoga puta nešto suvremenija, bliskija suvremenom čitatelju i samim time poznatija.

Drugo kolo Knjiza održat će se u sljedećim terminima i na ovim lokacijama:

- 24. 10. u Rijeci, Klub mladih Rijeka (Erazma Barčića 9/a), u 20 sati
- 24. 10. u Splitu, Kavana Le Monde (Plinarska 6), u 20 sati
- 26. 10. u Osijeku, Barcelona Pub (Vukovarska 4a), u 20 sati
- 27. 10. u Šibeniku, Klub Azimut (Obala Palih Omladinaca 2), u 20 sati
- 31. 10. u Zagrebu, Klub SC (Savska cesta 25, iznad menze), u 20 sati

I ovoga puta najbolje ekipe bit će nagrađene vrijednim nagradama, pokrovitelja NAKLADE LJEVAK, koja je osigurala knjige Mihaila Šiškina (Pismovnik), Ayaan Hirsi Ali (Nevjernica), Zoë Ferraris (Potraga za Nouf), Auđur A. Olafsdottir (Rosa candida), Piper Kerman (Narančasta je nova crna), Guillaumea Mussoa (Djevojka od papira), Donne Woolfolk Cross (Papisa Ivana), Lise See (San o sreći) i dr.


Knjiz je pokrenut s idejom obogaćivanja kulturnog života u Hrvatskoj a održava se jednom mjesečno u pet hrvatskih gradova po uzoru na poznati format pub kviza. Za Knjiz se prijavljuju natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova) pod zajedničkim imenom ekipe. Sudjelovati može svatko, neovisno o razini znanja, tako da sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjeti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu (Facebook događaj).


KNJIZ TE VODI U PRAG!

I ne zaboravite, specijalno izdanje Knjiza koje uključuje natjecanje među gradovima, održat će se u Noći knjige 2015., a glavna nagrada pobjednicima bit će europsko putovanje za dvoje u rodni grad slavnog pisca FRANZA KAFKE - PRAG. Nagradu je osigurala putnička agencija F-tours d.o.o. iz Splita!


Knjiz se održava u organizaciji portala za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.

Partneri: Hrvatski kviz savez, Rijeka pub kviz, Barcelona Pub - Osijek, Klub Azimut - Šibenik, Caffe Le Monde - Split.

Pokrovitelji: putnička agencija F-tours d.o.o. iz Splita. Pokrovitelj listopadskog izdanja Knjiza je Naklada Ljevak.

Ne boj se književnoga brka,
nemoj da ti bude frka,
ako ti je knjiga draga,
Knjiz te vodi sve do Praga!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –