Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.10.2020.

5. Festival književnosti i kulture 'Poligon' u Mostaru
Održava se
15.-17.10.2020.

Festival književnosti i kulture 'Poligon'

Organizatori 5. Festivala književnosti i kulture "Poligon" strpljivo su pratili razvoj zdravstvene situacije u Bosni i Hercegovini, te su se u ovim izazovnim vremenima potrudili osmisliti način da održe dugu tradiciju festivala, poštujući odluke i preporuke nadležnih tijela. "Poligon" će se održati od 15. do 17. listopada u Mostaru, a tema ovogodišnjeg Festivala je STRAH!

Festival "Poligon" je manifestacija koja nastoji okupiti sve umjetničke forme: književnost, muziku, film, filozofiju, strip… te najbolje od produkcije u toj godini dovesti u Mostar, pod jednom krovnom temom. 

Jedan od uspješnijih načina kako prebroditi ovu epidemiju je epidemija kulture. Drago mi je da smo uspjeli održati kontinuitet festivala jer je to najvažnije za projekte ovog tipa. Budući da današnja tehnologija olakšava kontakt između publike i autora, sretan sam da ćemo moći program prenositi i preko live stream-a. Svi naši prijašnji i sadašnji gosti svojevrsni su ambasadori festivala, tako smo stekli prijatelje od Walesa do Crne Gore. Veselim se ovogodišnjem programu, dobra književnost idealno je cjepivo protiv malodušnosti epidemije. - rekao je Mirko Božić, direktor Festivala.


PROGRAM

Ovogodišnji Poligon počinje u četvrtak, 15. listopada 2020. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, kada će Mirko Božić razgovarati sa književnikom Želimirom Perišem, a nakon toga slijedi performans Ilije Pujića.

U petak, 16. listopada, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača predstavit će se književnice Magdalena Blažević i Ivana Rogar, a nakon toga slijedi projekcija filma "Jedna od nas", redatelja Đure Gavrana i razgovor sa autorom.

Festival završava u subotu, 17. listopada u Narodnom pozorištu Mostar, gdje će nam se predstaviti književnici Elvedin Nezirović i Srđan Sekulić. Nakon književne večeri slijedi otvorenje strip izložbe Infra Devil, autora Berina Tuzlića, te nastup electro one-man banda dRUMELODY.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –