Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književni festival Poligon ×

Najava • 15.10.2020.

5. Festival književnosti i kulture 'Poligon' u Mostaru

Organizatori 5. Festivala književnosti i kulture 'Poligon' strpljivo su pratili razvoj zdravstvene situacije u Bosni i Hercegovini, te su se u ovim izazovnim vremenima potrudili osmisliti način da održe dugu tradiciju festivala. 'Poligon' će se održati od 15. do 17. listopada u Mostaru, a tema ovogodišnjeg Festivala je STRAH!
Vijest • 09.10.2019.

Mostarski književni festival Poligon 2019. je posvećen temi identiteta

Ovogodišnji književni festival Poligon koji se održava u Mostaru (10. -13. listopada 2019.) prikladno je posvećen temi identiteta, koja je upravo u ovom trenutku na razne načine aktualna u svim poljima, od medijskog, preko kulturnog, političkog i obrazovnog.
Razgovor • 16.10.2015.

Mirko Božić: Pisac komunicira sa sobom i vanjskim svijetom šaljući poruke u metaforičkim bocama

Svi nobelovci i oskarovci iz bivše Jugoslavije su iz BiH, pa ipak, ta zemlja gotovo je iščezla s kulturne mape regije, ako se izuzmu iznimke ljudi poput pisca Josipa Mlakića, pjesnika Marka Tomaša, ili svjetski etabliranih festivala kao što je Sarajevo Film Festival.
Vijest • 16.09.2015.

Prvi regionalni književni festival Poligon uskoro u Mostaru

Književni festival Poligon održat će se od 25. do 27. rujna u Mostaru i u svom prvom izdanju okupiti autore iz Zagreba, Beograda, Novog Sada, Sarajeva i Mostara.