Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književni festival Poligon ×

Vijest • 11.10.2023.

Međunarodni književni festival Poligon u Mostaru o temi odnosa književnosti i konzumerizma

Međunarodni književni festival Poligon održat će se u Mostaru od 12. do 14. listopada 2023. u Klubu knjige Ivo Andrić, a u goste stižu autori/ce iz Hrvatske, Srbije i BiH: Jana Prević Finderle, Alen Brlek, Jelena Paligorić Sinkević, Mili Đukić, Andrija Škare i Igor Borozan. Tema ovogodišnjeg programa je odnos književnosti i konzumerizma.
Najava • 13.10.2022.

Književni festival Poligon u Mostaru na temu: Govor mržnje i aktivizam

Književni festival Poligon održat će se od 13. do 15. listopada 2022. u Mostaru na temu: 'Govor mržnje i aktivizam'. Gostuju Ivan Lovrenović, Josip Mlakić, Ferida Duraković (BiH), Andrijana Kos Lajtman, Damir Radić (HR) i Denis Škofič (SLO), a programi će se održati na maloj sceni HNK, u maloj dvorani HDHS Kosača te Knjižari Ivo Andrić.
Najava • 15.10.2020.

5. Festival književnosti i kulture 'Poligon' u Mostaru

Organizatori 5. Festivala književnosti i kulture 'Poligon' strpljivo su pratili razvoj zdravstvene situacije u Bosni i Hercegovini, te su se u ovim izazovnim vremenima potrudili osmisliti način da održe dugu tradiciju festivala. 'Poligon' će se održati od 15. do 17. listopada u Mostaru, a tema ovogodišnjeg Festivala je STRAH!
Vijest • 09.10.2019.

Mostarski književni festival Poligon 2019. je posvećen temi identiteta

Ovogodišnji književni festival Poligon koji se održava u Mostaru (10. -13. listopada 2019.) prikladno je posvećen temi identiteta, koja je upravo u ovom trenutku na razne načine aktualna u svim poljima, od medijskog, preko kulturnog, političkog i obrazovnog.
Razgovor • 16.10.2015.

Mirko Božić: Pisac komunicira sa sobom i vanjskim svijetom šaljući poruke u metaforičkim bocama

Svi nobelovci i oskarovci iz bivše Jugoslavije su iz BiH, pa ipak, ta zemlja gotovo je iščezla s kulturne mape regije, ako se izuzmu iznimke ljudi poput pisca Josipa Mlakića, pjesnika Marka Tomaša, ili svjetski etabliranih festivala kao što je Sarajevo Film Festival.