Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.06.2012.

7. Ogulinski festival bajke
Održava se
08.06.2012.

Od 8. do 10. lipnja 2012. godine, na već poznatim festivalskim scenama u Ogulinu - zavičaju bajke, održat će se sedmi Ogulinski festival bajke (OGFB).. Posjetitelje očekuje pregršt predstava, edukativnih radionica te mnogo zabave.

Ogulinski festival bajke je kulturno-turistička manifestacija, koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva, potiče, ostvaruje i pokazuje umjetničku i kulturnu produkciju namijenjenu djeci, mladima i odraslima.

Cjelodnevni program festivala obuhvaća sadržaje s područja kazališta, animiranih filmova, glazbe, s velikim brojem edukativnih i kreativnih radionica. Jedno od atraktivnijih sadržaja je svakako trojezično pripovijedanje/storytelling (na francuskom, njemačkom i hrvatskom jeziku) koji svake godine okuplja sve veći broj poklonika među svim dobnim skupinama, a tradicionalna biciklijada – Ciklobajka oduševit će ljubitelje prirode i rekreacije.

Raznovrsni program donosi sadržaj za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava hrvatskih kazališta, animaciju, pripovijedanje, koncerte, edukativno-prezentacijske radionice. Ogulinske ulice i trgovi, tako će po sedmi put, doživjeti transformaciju u scene i postati poprište bajke koju će na tri dana oživjeti profesionalna i amaterska kazališta, kulturno-umjetničke udruge, lokalne i gostujuće škole i odgojno-obrazovne institucije.

Eko-turistički vlak Karlek prometovat će 9. lipnja na relaciji Zagreb-Ogulin-Zagreb. Posjetitelje Festivala također očekuje Putovnica zavičaja bajke, u okviru koje će moći iskoristiti pogodnosti unutar atraktivnih ponuda lokalnih ugostitelja.

Kombinacijom prirodnih ljepota i mnogobrojnih kulturno-edukativnih sadržaja u Festivalu će uživati svi koji istinski žele doživjeti bajku.

Program festivalskih dođađanja potražite na na ogfb.hr.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –