Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 21.04.2017.

Akcija Bilo kuda, čitaj svuda! - Noć knjige 2017.
Održava se
21.-27.04.2017.

Kada ste zadnji puta s knjigom prošetali u obližnji park ili pročitali poglavlje napetog romana na autobusnoj stanici? Skratili si u njezinu društvu čekanje kod liječnika ili se zbog nje vozili nekoliko tramvajskih stanica više? Knjige nas mogu odvesti na mjesta koja jedva možemo i zamisliti – a kamo mi možemo odvesti njih? Gdje nam sve knjiga može biti suputnik?

Akcijom „Bilo kuda, čitaj svuda!“, koju pokrećemo u Noći knjige 2017., želimo vas dodatno potaknuti da odvojite vrijeme za knjigu, ponesete je sa sobom kamo god se zaputili, zabilježite to fotoaparatom i podijelite s nama svoje čitateljske trenutke.


Kako sudjelovati u akciji?

Pokažite nam gdje je sve moguće čitati: u obitelji, s prijateljima, na planini, uz rijeku, jezero, more, omiljenog kućnog ljubimca; u javnom prijevozu, kafiću, na trgu, ulici, klupi...

Fotografiju sa svojeg posebnog mjesta za čitanje u naš fotonatječaj možete prijaviti u razdoblju od 21. do 27. travnja 2017. godine:

1. kroz posebni prijavni obrazac ispod ovog članka (ili na stranicama Noći knjige)

2. tako da objavite fotografije na svojem Instagram odnosno Twitter profilu koristeći heštegove #čitajsvuda i #noćknjige

U natječaj svatko može prijaviti samo jednu fotografiju, stoga se potrudite pronaći baš onu najbolju koju ste snimili. Fotografija treba u kadru prikazivati knjigu ili čitanje.


Pobjednici fotonatječaja

Po završetku prvog dijela natječaja žiri Noći knjige će od pristiglih fotografija u uži izbor odabrati njih 30 te vam omogućiti da na stranici Noći knjige ili FB stranici Noći knjige glasujete za svojeg favorita/najbolju fotografiju. Glasovanje će trajati do 3. svibnja u ponoć, a započet će 29. travnja (točno vrijeme početka glasovanja oglasit ćemo naknadno). Pobjednike natječaja i dobitnike slatko-knjiških nagrada proglasit ćemo 5. svibnja na internetskoj i Facebook stranici Noći knjige.


Nagrade

A koga ćemo nagraditi? Odabiremo 1 apsolutnog pobjednika (kombinirano prema broju glasova i ocjeni žirija) te nagrađujemo 3 najbolje fotografije po glasovima publike i 3 najbolje fotografije po glasovima žirija.

Glavnu nagradu za apsolutnog pobjednika – radionicu pisanja – dodjeljuje Centar za kreativno pisanje. Najbolje knjiške „sebiće“ i fotografije zadubljenih čitača poklon-paketima nagradit će Kraš, koji je organizatorima Noći knjige, u svrhu promocije knjige i čitanja, ovom prilikom ustupio i svoj popularni slogan, koji je davne 1935. za Kiki osmislio novinar i pisac Ratko Zvrko. Uz spomenute nagrade, svi nagrađeni autori na poklon će dobiti i vrijedne knjige domaćih nakladnika.


DAJTE SVOJ GLAS FOTOGRAFIJAMA U GALERIJI ISPOD OVOG ČLANKA !!!

– Bilo kuda, čitaj svuda! –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –