Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.01.2007.

Čakovačka scena u Zagrebu : čitaj : Književne večeri!
Održava se
25.01.2007.

Ovog četvrtka, 25. siječnja 2007. u 21 sat u KLUBU SC-a, Književne večeri ugostit će mlade Čakovčane i na najbolji način predstaviti njihovu književnu scenu! Osim što ćete moći uživati u pričama, listati časopis ili jednostavno slušati, ovoga puta ćete i vi postati dio performancea! Slijedi multimedijalni & interaktivni happening!

Čakovačka scena će tako na Književnim večerima predstaviti dvije knjige: knjigu Igora Bakse “Kotač u osmici” i zbirku pripovjedaka Damira Jaklina “Prizemlje”, te promovirati novi broj časopisa za kulturu i društvena pitanja "Venó". Za dobro raspoloženje pobrinuti će se šansone Vladanke Ivković i naravno Vi draga publiko!

Igor Baksa rođen je 1980. godine u Čakovcu. Išao na prijemni za glumu, studirao sociologiju, apsolvira predškolsku pedagogiju. Voditelj je novoosnovanog nezavisnog medijskog centra INTERview, freelance je novinar, pokretač i urednik časopisa za kulturu i društvena pitanja VENO.

2004. godina izdao roman "URBANOMIJA" (Dataart+, M. Središće), a 2006. na natječaju Grada Čakovca izlazi mu zbirka pripovjedaka "Kotač u osmici".
U “Kotaču u osmici”, kroz osam pripovjedaka različite duljine i stila autor pokušava nazrijeti natruhe humanosti u momentima pomaka od društvenih konvencija. Ako vas zanima seks u knjižnici, teroristički napad s esejom o anarhiji, maca koju susjeda lezbijka hrani preskupom hranom, hrvatski super-junak branimir, obitelj murković koja upravlja cijelim svijetom, predsjednikrepublike u vezi s posvojenom kćeri, ovog četvrtka KLUB SC-a je pravo mjesto za vas!

Damir Jaklin rođen je 1968. godine u Čakovcu. Diplomirao je povijest i geografiju, radi kao učitelj, volontira u civilnom sektoru, bavi se pisanjem, pokušava se baviti glazbom...
“Prizemlje” je zbirka 23 kratke priče u kojima autor, s jedne strane, iskreno do srži ogoljuje svoj život autobiografskim sličicama koje funkcioniraju kao fragmenti općih tema; s druge strane, stječe se dojam da je to samo dio piščeve intime, poluintime i njegovog “javnog lika”, i, kao da knjiga čeka nastavak u kojem će biti osvijetljeni i drugi kutevi njegovog života. Ironija koja izvire iz priča u “Prizemlju”mjestimice poprima oblik sarkazma; katkad između redova, često brutalno izravno. Pobjednik je natječaja Grada Čakovca 2005. godine.

Vladanka Ivković kantautorica je rodom iz Sarajeva. Sa sedamnaest godina promovirala prvu kazetu u Koprivnici, a svoj je glazbeni izraz pronašla u šansoni. Intenzivno nastupa od 1994. godine, na književnim večerima, likovnim izložbama, samostalnim koncertima, a u pripremi je i prva zbirka poezije.

Novi broj časopisa za kulturu i društvena pitanja "Venó" bavi se novim medijskim kulturama kao pokretačem društvenog razvoja. Free culture movement, umjetna inteligencija, slobodni softver, interdisciplinarnost znanosti i umjetnosti, civilni aktivizam u hrvatskoj, anarhija u globalizaciji, neke su od tema kojima se "Venó" bavi.

uvodničar: Katarina Peović Vuković
- promocija časopisa: Petar Jović
- zvuci: Igor Baksa
- interaktivne vizualije: publika

Voditeljica je Mirna Bačun.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –