Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 24.08.2015.

Animirani film 'Mali princ' u hrvatska kina stiže u studenom

Mali princ (FR)

"Mali princ", jedna od najprodavanijih knjiga svih vremena, klasično je djelo svjetske književnosti, lektira u mnogim zemljama. Pisac, pjesnik i pionir avijacije Antoine de Saint-Exupéry roman je napisao 1943., a inspiriran je autorovom avionskom nesrećom nad Saharom. Govori o susretu s dječakom s nepoznata asteroida koji, nakon obilaska nekih manjih planeta u svemiru, pada na Zemlju i prepričava autoru svoje susrete s različitim šašavim stanovnicima.

Ova slojevita i duboko simbolična knjiga ustvari govori o prijateljstvu, ljubavi, smrti, nerazumijevanju, razumijevanju, vjernosti, taštini i gluposti. Ona je i duhovita i tužna, i optimistična i jednostavno lijepa. Iako je dječja knjiga, s vremena na vrijeme trebala bi je se prisjetiti i svaka odrasla osoba. Originalne autorove ilustracije u ovom su izdanju pretvorene u trodimenzionalne.
 

Animirani film rađen prema slavnom klasiku dječje književnosti (ali kojeg čitaju i odrasli) režirao je Mark Osborne, u Francuskoj je počeo igrati 29. srpnja a u hrvatska kina stiže u mjesecu studenom 2015.

Posjetite službenu stranicu filma.

Antoine de Saint-Exupéry

Mali princ : Integralni tekst

  • Prijevod: Maja Zorica
  • Profil 11/2011.
  • 65 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533191898
  • Cijena 199.00 kn
Velika premijera u povijesti slikovnica: integralni tekst "Maloga princa" u izdanju s preklopima i pomičnim ilustracijama! Svaka stranica, koja odiše virtuoznošću i istančanošću izvedbe, otkriva svu poetičnost slavnoga djela Antoinea de Saint-Exupéryja.

– Mali princ - film (2015) –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –