Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 30.01.2017.

Animirani film 'Ježeva kuća' svoju će premijeru imati na međunarodnom Filmskom festivalu u Berlinu 2017.

Ježeva kuća

Ježeva kućica + DVD (animirani film) Ćopić Branko

Hrabri i skromni Ježurka Ježić ("Po šumi, širom, bez staze, puta / Ježurka Ježić povazdan luta..."), koji je naučio brojne generacije da je vlastiti dom najljepši i najvažniji u životu, ove vječne vrijednosti širit će i u novom kratkometražnom animiranom filmu za djecu i odrasle, a koji će biti premijerno prikazan na međunarodnom Filmskom festivalu u Berlinu 2017.

Animirani film prema slavnoj poemi Branka Ćopića "Ježeva kućica" – kako glasi originalni naslov priče – rezultat je koprodukcije dvaju studija za animirani film: kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (National Film Bord, NFB) i hrvatskog Bonobostudija.

Animaciju su napravili Ivana Bošnjak i Thomas Johnson, a režiju i scenarij filma "Ježeva kuća" potpisuje hrvatsko-kanadska autorica Eva Cvijanović.

Film dolazi u tri jezične verzije, narator hrvatske verzije je Rade Šerbedžija, engleske glumac Kenneth Welsh, a francuske glumica France Castel. Glazbu u filmu potpisuje Darko Rundek.


Više informacija možete pronaći na stranicama Bonobostudija, kao i na facebook stranici "Ježeve kuće".

Pogledajte i jednominutni trailer "Ježeve kuće".

– Ježeva kuća - trailer –

Ježeva kuća / Hedgehog's Home - CLIP from Bonobostudio on Vimeo.

– Animirani film prema priči 'Ježeva kućica' Branka Ćopića –

U Zagrebu počelo snimanje animiranog filma prema priči 'Ježeva kućica' Branka Ćopića

U Zagrebu je počelo snimanje animiranog filma prema priči 'Ježeva kućica' Branka Ćopića. Na filmu sudjeluju Rade Šerbedžija, Darko Rundek i Tim Allen. Film je koprodukcija između kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB), studija s 12 Zlatnih kipića, i hrvatskog Bonobostudija.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –