Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.04.2023.

Anja Kampmann u Zagrebu predstavlja svoj roman 'Duboke se vode dižu'
Održava se
13.04.2023. u 19h

Anja Kampmann (foto: Juliane Henrich)

Njemačka književnica Anja Kampmann predstavit će svoj roman „Duboke se vode dižu“ (Hena com, 2022) u četvrtak 13. travnja s početkom u 19 sati u Književnom klubu Booksa u Zagrebu (Martićeva 14d)

Knjigu će uz autoricu predstaviti prevoditeljica Patricija Horvat i urednik Hrvoje Kovač. Predstavljanje će s njemačkog konsekutivno prevoditi Ines Meštrović.

Roman počinje na naftnoj platformi kad jedan od radnika tijekom noći izgubi svojeg jedinog prijatelja. Putuje njegovoj obitelji i vraća im njegove stvari, a zatim se okolnim putem vraća u svoje rodno mjesto. Što je bliže cilju, to se češće pita može li se uopće i kamo vratiti. Anja Kampmann prvenstveno je pjesnikinja, što je vidljivo i u romanu. Objavila je dvije pjesničke knjige, a za pjesnički je rad primila i nagradu Rainer-Malkowski, koju dodjeljuje Bavarska akademija umjetnosti. „Duboke se vode dižu“ (Wie hoch die Wasser steigen, 2018) prvi je i dosad jedini njezin roman, a donio joj je ugledne nagrade Lessing-Preis i Mara-Cassens-Preis u Njemačkoj te nominaciju za National Book Award u SAD-u. Živi i radi u Leipzigu.

„Duboke se vode dižu“, istaknutom liričnošću još jednom potvrđuje poetsku moć jezika da oblikuje raskošne slojeve teksta, koji će svakog čitatelja odvesti na drugačija mjesta. Riječ je o svojevrsnom romanu ceste, o teškim uvjetima rada na moru u suvremenosti i o preispitivanju životnih odluka usred egzistencijalne nesigurnosti. 

Događaj se odvija u organizaciji izdavačke kuće Hena com i Goethe-Instituta.

Anja Kampmann

Duboke se vode dižu

  • Prijevod: Patricija Horvat
  • Hena com 03/2022.
  • 288 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593600

U olujnoj noći daleko na moru bušaču Waclawu nestaje jedini prijatelj Mátyás, a u divljim ga valovima podno naftne platforme nitko nikada neće pronaći. Tragičnost događaja slama dio Waclawove srži i on se nevoljko otpravlja na kopno. Putovanje s jednim ciljem – posjetiti prijateljevu obitelj – brzo postaje nepredvidivo i dugo...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –