Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.09.2016.

Antibarbarus poziva na razgovor i druženje s autorom Predragom Fincijem
Održava se
29.09.2016. u 16h

Predrag Finci

Estetska terminologija Finci Predrag

Izdanja Antibarbaurs pozivaju na druženje s autorom Predragom Fincijem, razgovor o njegovim novim knjigama, te istodobno i promociju elektroničkog izdanja "Estetičke terminologije".

Uz autora, o njegovom radu i knjigama razgovarat će Luciano Lukšić, koji će govoriti o knjigama "O kolodvoru i putniku" (Rabic, Sarajevo 2015.) i "Kratka, a tužna povijest uma" (Rabic, Sarajevo 2016.), a urednica Izdanja Antibarbarus Simona Goldstein i autor o elektroničkom izdanju "Estetičke terminologije" i knjizi "Korist filozofije".

Završni tekst iz knjige "O kolodvoru i putniku" pročitat će Enes Kišević.


Susret će se održati u četvrtak 29. rujna 2014., s početkom u 16 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5). Ovom prilikom bit će ponuđeni svi dostupni naslovi autora s velikim popustom.
Predrag Finci (Sarajevo, 1946.) pohađao je Prvu gimnaziju, Dramski studio (kratko vrijeme se bavio glumom) i Filozofski fakultet u Sarajevu. Bio na studijskim boravcima u Parizu (kod Mikelea Dufrennea) i Freiburgu (kod Wernera Marxa). Magistrirao je 1977., a doktorirao 1981. Predavao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje je izabran za redovnog profesora na nastavnom predmetu Estetika. Od 1993. živi i radi u Londonu kao slobodni pisac i gostujući istraživač na University College London (UCL). Predrag Finci je član P.E.N.-a BiH, Društva pisaca BiH i Exile Writers Ink (London).

Izdanja Antibarbarus objavila su njegove knjige: "Umjetnost uništenog: estetika, rat i Holokaust" (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2005.), "Priroda umjetnosti" (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2006.), "Imaginacija" (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2009.), "Osobno kao tekst" (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2011.)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –