Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Predrag Finci ×

Najava • 26.09.2019.

Promocija i izložba - Zapisi veselog filozofa

Promocija i izložba 'Zapisi veselog filozofa' gostuje u Zagrebu. Ova kratka povijest filozofije, ispričana kroz niz anegdota i šala, rezultat je dva različita nastojanja: Predraga Fincija kao autora teksta i grafičarke i likovne umjetnice Amele Hadžimejlić. Sudjeluju: Goran Sunajko, Dubravka Lejlić Pozderac, Goran Mikulić, Amela Hadžimejlić i Predrag Finci.
Najava • 22.09.2017.

Promocija knjige Predraga Fincija 'Korist filozofije'

Promocija knjige Predraga Fincija 'Korist filozofije' održat će se u petak 22. rujna u prostoru Izdanja Antibarbarus u Zagrebu. Finci u svojoj novoj knjizi polazi od jednog konkretnog događaja i najprije diskutira pitanja svjedočenja i različitih interpretacija događaja, a potom diskutira što je događaj kao filozofski (ontološki i metafizički) pojam.
Najava • 29.09.2016.

Antibarbarus poziva na razgovor i druženje s autorom Predragom Fincijem

Izdanja Antibarbaurs pozivaju na druženje s autorom Predragom Fincijem, razgovor o njegovim novim knjigama, te istodobno i promociju elektroničkog izdanja "Estetičke terminologije".
Razgovor • 03.02.2016.

Predrag Finci : Umjetnost sama sobom odgovara na svako pitanje o sebi

Ako hoćete shvatiti što je umjetnost i što je estetsko, onda morate o tome misliti, a ne 'uživati' ili naprosto govoriti 'to je tako'. Umjetničko djelo, svako, ama baš svako, traži taj 'napor pojma', to razumijevanje, inače će nam potpuni izmaći, nećemo shvatiti što je.
Najava • 24.09.2015.

Promocija knjige 'Estetska terminologija' Predraga Fincija

Promocija knjige 'Estetska terminologija' i razgovor s autorom Predragom Fincijem održat će se u četvrtak 24. rujna u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. O knjizi će govoriti Hrvoje Jurić, Predrag Finci i urednica Simona Goldstein.