Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.09.2014.

Razgovor i druženje s autorom Predragom Fincijem
Održava se
25.09.2014.

Izdanja Antibarbaurs pozivaju vas na razgovor i druženje s autorom Predragom Fincijem.

Uz autora, o njegovom radu i knjigama razgovarat će i Željko Pavić, Lino Veljak, te urednica Simona Goldstein.

Susret će se održati u četvrtak 25. rujna 2014., s početkom u 20 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Predrag Finci (Sarajevo, 1946.) pohađao je Prvu gimnaziju, Dramski studio (kratko vrijeme se bavio glumom) i Filozofski fakultet u Sarajevu. Bio na studijskim boravcima u Parizu (kod Mikelea Dufrennea) i Freiburgu (kod Wernera Marxa). Magistrirao je 1977., a doktorirao 1981. Predavao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje je izabran za redovnog profesora na nastavnom predmetu Estetika. Od 1993. živi i radi u Londonu kao slobodni pisac i gostujući istraživač na University College London (UCL). Predrag Finci je član P.E.N.-a BiH, Društva pisaca BiH i Exile Writers Ink (London).

Izdanja Antibarbarus objavila su njegove knjige: "Umjetnost uništenog: estetika, rat i Holokaust" (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2005.), "Priroda umjetnosti" (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2006.), "Imaginacija" (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2009.), "Osobno kao tekst" (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2011.)
 
U studenom 2014. Izdanja Antibarbarus objavit će i njegova najnoviju knjigu "Estetska terminologija".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –