Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 30.08.2017.

Bojan Krištofić dobitnik Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

Nagrada Post scriptum 2017.

Žiri u sastavu Kruno Lokotar, Želimir Periš, Stanislava Nikolić Aras i Adrijana Vidić dodijelio je Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za 2017. godinu Bojanu Krištofiću.

U finalu su se našli autori: Alen Brlek/Dalibor Tomasović, Lidija Deduš, Jandre Drmić, Bojan Krištofić, Nataša Mihaljčišin i Roberto Vodanović Čopor.
 

Iduće godine Bojanu Krištofiću bit će objavljena knjiga u Nakladi Jesenski i Turk, kao što je u srpnju objavljena knjiga prošlogodišnjeg dobitnika, Hrvoja Marka Peruzovića "Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)“.


Uručenje Nagrade Post scriptum i predstavljanje knjige prošlogodišnjeg dobitnika dogodit će se na KaLibar bestivalu u Zadru 21. rujna.

Nagradu organizira Udruga za kreakciju Kultipraktik u suradnji s KaLibar bestivalom koji organizira Udruga ZaPis.

Bojan Krištofić

Bojan Krištofić (Zagreb, 1987.) je dizajner, likovni kritičar i tekstopisac. Diplomirao je 2012. na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno je aktivan od 2010. godine. Bio je član uredništva Zareza, dvotjednika za kulturna i društvena pitanja, a likovne kritike, osvrte i prikaze objavljivao je u relevantnim hrvatskim i regionalnim časopisima i portalima (Zarez, Kulturpunkt, Vizkultura, Kontura, Dizajn.hr, Novosti i dr.).

Pisao je i za više emisija na 3. programu Hrvatskog radija, a kao scenarist i novinar sudjelovao je u radu TV-emisija Transfer i Strip u Hrvatskoj na HRT3. Od 2012. do 2014. radio je u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva, sudjelujući i u organizaciji Dana D, međunarodnog festivala dizajna. Izlagao je na kolektivnim izložbama u Hrvatskoj i regiji, a 2013/14. samostalno je kurirao izložbu (Est)etika nacionalizma: dizajn za turbo-folk, koja je obišla Zagreb, Beograd, Skoplje i Mostar.

Dobitnik je Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za godinu 2017.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –