Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.05.2016.

Bookvica posvećena dječjoj književnosti
Održava se
05.05.2016. u 20:30h

Na ovotjednoj književnoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak 5. svibnja s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo, bit će riječi o književnosti za djecu i mlade.

Na tribini će gostovati autorice i autori okupljeni oko nakladničke kuće Semafora: višestruko nagrađivana autorica proznih, pjesničkih i dramskih tekstova Silvija Šesto, ilustrator i pisac Davor Šunk i ilustratorica Vanda Čižmek.
 
Oni će predstaviti svoj novi projekt – strip album "Tomica", najnovije knjige u izdanju Naklade Semafora, te kazališne predstave i druge autorske projekte na kojima trenutačno rade. S voditeljicom Bookvice Patricijom Vodopijom razgovarat će i o značaju "prvih" pisaca za razvoj ljubavi prema čitanju od najranije dobi i o važnosti kvalitetnog odabira štiva za najmlađe, o lektiri i uvrštavanju tekstova u udžbenike, o omalovažavanju i nepriznavanju autora koji pišu za djecu i sličnim važnim temama.
 

Serijal „Bum Tomica“ 1, 2, 3 i 4 nalazi se u osnovnoškolskoj lektiri za četvrte razrede. Osim što je vrlo čitano štivo, postavljen je i na kazališne daske s rekordnim brojem posjetitelja. Kazališno je uprizoren i u Sloveniji, a sam tekst dobio je nekoliko prestižnih nagrada. "Album Tomica" prva je ustripana „epizoda“ serijala gdje glavni junaci na stripovskoj razini donose priče iz serijala u zaokružene table. Posebnost ovog izdanja dominacija je vizualnog, likovnog elementa, odnosno u suradnji sa strip crtačem Davorom Šunkom priče su ustripane u 12 tabli/priča, te prezentirane na sasvim novi način.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –