Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.12.2015.

Bookvica predstavlja riječku književnu scenu
Održava se
17.12.2015. u 20:30h

Posljednja ovogodišnja Bookvica splitskoj će publici predstaviti riječke autorice i autore: Teu Tulić, Envera Krivca i Igora Beleša.

U razgovoru s voditeljicom Patricijom Vodopijom njih će troje govoriti o svojim objavljenim i neobjavljenim radovima te čitati ulomke iz njih, a bit će riječi i o aktivnostima riječke udruge Katapult koja se aktivno bavi promicanjem književnosti, o pokretu Ri-Lit i Noćima velikog čitanja, o zbirci priča „Nova država Hrvatija 2033.“, o mogućnostima koje pružaju zajednička istupanja pisaca u javnosti, o riječkoj književnoj sceni i neovisnoj književnoj sceni u Hrvatskoj općenito.

Kao i u svakoj Bookvici, publiku očekuju darovi u obliku knjiga, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostiju, koji su svi ne samo književno, nego i glazbeno aktivni.

Bookvica će se održati u četvrtak 17. prosinca, s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II).

O autorima:

Kosa posvuda Tulić Tea
Ništa za pisati Krivac Enver

Tea Tulić (Rijeka, 1978.) aktivna je u udruzi Katapult. Piše uglavnom kratke prozne tekstove. Neke od njih objavila je u književnim časopisima Ulaznica, Zarez, Knjigomat i Slijepi putnik te predstavila na raznim književnim festivalima i večerima. Godine 2011. objavila je svoju prvu knjigu, fragmentarni roman / zbirku crtica „Kosa posvuda“, dobitnicu nagrade Prozak koju dodjeljuju časopis Zarez i Algoritam. Bila je prva stipendistica KROKODIL-ova rezidencijalnog programa u Beogradu, a tamo joj je i objavljena knjiga.
 

Enver Krivac rođen je 1976. u Ravnoj Gori. Od 1994. živi i radi u Rijeci. Jedan od pokretača udruge Katapult iz Rijeke. Autor je romana „Ulica Helen Keller“ (Zigo, 2010.) za koji je dobio nagradu Artefakt za spekulativnu fikciju, strip albuma „Priče iz Ž+K!“ (Zigo, 2007.) i prozne zbirke „Ništa za pisati kući o“ (Algoritam, 2013.), za koji je dobio književnu nagradu Prozak. Za priču rainbowing dobio je drugu nagradu časopisa Ulaznica iz Zrenjanina u kategoriji kratke priče. Član je glazbenog kolektiva Japanski Premijeri (japanskipremijeri.bandcamp.com), u kojem djeluje kao autor i producent. Autor je omota CD-a i ploča te brojnih ilustracija i stripova. Održava stalnu on-line izložbu na windomearleroyalcomics.tumblr.com.
 

Igor Beleš rođen je 1978. u Borovu naselju. Škole završava u Crikvenici, gdje je živio donedavno. Glavna su mu zanimanja knjige, glazba i filmovi. Osim što piše prozu, piše i recenzije za glazbeni portal muzika.hr, svira klavijature u bendu i povremeno radi kao DJ. U ediciji Katapult objavio je svoj prvi roman „Svitanje na zapadu“ (2012.), a ove je godine s neobjavljenim rukopisom „Od Vardara pa do Haaga“ ušao u najuži izbor za književnu nagradu Prozak.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –