Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Igor Beleš ×

Vijest • 07.11.2023.

Finalisti Nagrade Kamov 2023.

Žiri Nagrade Janko Polić Kamov (Nadežda Čačinovič, Irena Matijašević i Nikola Petković) odabrao je pet finalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku. Igor Beleš, Robert Perišić, Sibila Petlevski, Zrinka Posavec, Dora Šustić... dobitniku će nagrada biti dodijeljena na Kamovljev rođendan, 17. studenog u Rijeci.
Vijest • 06.11.2023.

Igor Beleš dobitnik Nagrade 'Fran Galović' za roman 'Listanje kupusa'

Nagrada 'Fran Galović' za najbolje objavljeno književno djelo hrvatskih pisaca na temu zavičaja i/ili identiteta za 2023. pripala je Igoru Belešu za roman Listanje kupusa (Hena com, 2023., urednik Kruno Lokotar). Nagrada se sastoji od novčanog iznosa od 4.000 €, diplome i statue, te autorizirane grafike Čitajte pjesme Galovića Vlade Marteka.
Kritika • 12.10.2023.

Igor Beleš : Listanje kupusa

Je li svaki odgoj oblik indoktrinacije? Svodi se na vrijednosti koje prenosimo na svoju djecu, dok tek rijetki znaju da su predrasude roditelja preveliki teret za dječja ramena, što ih ne sprečava da majčino mlijeko truju ideologijom koja nas od samog početka uči tribalizmu oštrih bridova i gradnji debelih zidova umjesto otvaranju prozora. U tome je i dirljivost scena kada djeca pokušavaju proniknuti tko je...
Najava • 17.12.2015.

Bookvica predstavlja riječku književnu scenu

Posljednja ovogodišnja Bookvica splitskoj će publici predstaviti riječke autorice i autore, Teu Tulić, Envera Krivca i Igora Beleša. U razgovoru s Patricijom Vodopijom njih će troje govoriti o svojim objavljenim i neobjavljenim radovima te čitati ulomke iz njih...
Najava • 30.01.2015.

Ri Lit na trećoj Noći velikog čitanja u Rijeci

Na trećoj Noći velikog čitanja, koja će se održati 29. siječnja u riječkoj Filodrammatici, osim ‘veterana’ Zorana Krušvara, Tee Tulić, Kristine Posilović, Milana Zagorca, Zorana Žmirića, Roberta Vrbnjaka i Izeta Medoševića, riječkoj publici predstavit će se Željka Horvat Čeč, Davor Mandić i Igor Beleš.