Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.01.2019.

Bookvica u spomen na Predraga Lucića
Održava se
10.01.2019. u 20:30h

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 10. siječnja 2019. u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo - na prvu godišnjicu smrti Predraga Lucića - bit će predstavljena knjiga njegovih sabranih drama i songova „Cervantesov trg“, koja je objavljena krajem 2018. godine u nakladi Jesenski & Turk. 

O knjizi i manje poznatoj dramsko-kazališnoj dimenziji Lucićeva stvaralaštva govorit će njegovi najbliži suradnici, pisci i novinari Boris Dežulović i Viktor Ivančić te njegov dugogodišnji urednik Kruno Lokotar. Oni će nam otkriti tajnu što je Predraga, nekoć perspektivnog studenta režije, odvuklo od kazališta i usmjerilo prema novinskoj redakciji i koje su to teme koje su najviše intrigirale Lucića kao dramskog pisca.

Knjiga sadržava Lucićeve drame „Aziz ili Svadba koja je spasila Zapad“, „Alan Ford & Grupa TNT u epizodi Povratak otpisanih“, „Istarske barufe“, „Cervantesov trg ili Trg robova“, „Kako se kalio Čehov“, „Lisistrata (prolog)“ kao i songove iz predstava „Tri mušketira“ i '“Majka Courage i njezina djeca“. Tu su i popratni tekstovi Borisa Dežulovića, Viktora Ivančića, Dine Mustafića, Kokana Mladenovića, Vite Taufera, Lade Martinac Kralj, Nenada Veličkovića, Sinana Gudževića i Krune Lokotara. Obogaćena je i ilustracijama Alema Ćurina, koji je ujedno autor naslovnice.

Na Bookvici će ukratko biti predstavljen i najnoviji broj časopisa za umjetnost i kulturu „15 dana“ tematski posvećen Predragu Luciću; mladi splitski glumci oživjet će Lucićeve riječi čitajući nekoliko prizora iz jedne njegove još neizvođene drame; a posjetitelj(ic)e kao i uvijek očekuje knjiga na dar.

Predrag Lucić

Cervantesov trg

  • Jesenski i Turk 11/2018.
  • 479 str., meki uvez
  • ISBN 9789532228618

Knjiga 'Cervantesov trg' sadržava Lucićeve drame 'Aziz ili Svadba koja je spasila Zapad', 'Alan Ford & Grupa TNT u epizodi Povratak otpisanih', 'Istarske barufe', 'Cervantesov trg ili Trg robova', 'Kako se kalio Čehov', 'Lisistrata (prolog)' kao i songove iz predstava 'Tri mušketira' i 'Majka Courage i njezina djeca'.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –