Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Predrag Lucić ×

Najava • 12.02.2020.

Bookvica: Sjećanje na Predraga Lucića

I ove godine u sklopu književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo organizirana je večer sjećanja na velikog pjesnika, novinara, dramskog pisca, satiričara, prerano preminulog Predraga Lucića, koja će se održati na njegov rođendan. Bit će to večer čitanja ulomaka iz Predragovih djela, stoga se pozivaju svi da se pridruže zajedničkom čitanju.
Najava • 12.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Cervantesov trg' i časopisa '15 dana' posvećenog Predragu Luciću

Predstavljanje knjige sabranih pjesama i songova Predraga Lucića 'Cervantesov trg' i časopisa '15 dana' posvećenog Predragu Luciću, održat će se u utorak 12. veljače u klubu No Sikiriki u Zagrebu. Izdanja će predstaviti Ivica Đikić, Boris Pavelić, Darko Vidović i Kruno Lokotar.
Najava • 10.01.2019.

Bookvica u spomen na Predraga Lucića

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati 10. siječnja, na prvu godišnjicu smrti Predraga Lucića, bit će predstavljena knjiga njegovih sabranih drama i songova 'Cervantesov trg', koja je objavljena krajem 2018. godine u nakladi Jesenski & Turk.
Najava • 29.11.2018.

24. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen Predragu Luciću

Ovogodišnji, 24. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen je uspomeni na Predraga Lucića, već od svečanosti otvorenja, na kojemu će svom prijatelju pjevati Amira Medunjanin.
Najava • 18.01.2018.

Splitska Bookvica : Sjećanje na Predraga Lucića

Književni program Bookvica, koji će se održati u četvrtak 18. siječnja u splitskom klubu Quasimodo posvećen je velikom pjesniku i novinaru Predragu Luciću. Pozivaju se i svi koji su voljeli i cijenili Predraga i tom prilikom njemu u spomen pročitaju neku njegovu pjesmu, kolumnu, ulomak, stih…
Najava • 18.06.2009.

Predstavljanje knjige 'Sun Tzu na prozorčiću'

Predstavljanje čitanke iz nastranih književnosti za prve razrede vojnih, vjerskih i civilnih škola "Sun Tzu na prozorčiću“ Predraga Lucića, održat će se u četvrtak, 18. lipnja od 20 sati u lođi Pučkog otvorenog učilišta u Splitu. Osim autora, knjigu će predstaviti urednica časopisa "The Spirit Mind" Luiza Bouharaoua, a za uporabu u školama preporučiti dr. Agan Primorac.
Najava • 25.09.2008.

Književni portreti u HDP-u: Željko Ivanjek i Predrag Lucić

U Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, u četvrtak, 25. rujna 2008. u 19 sati, održat će se književna večer Željka Ivanjeka a u petak, 26. rujna u 19 sati, književna večer s piscem, novinarom i redateljem Predragom Lucićem. Željka Ivanjeka predstavit će Branko Maleš i teatrolog Boris B. Hrovat, a Predraga Lucića Darija Žilić i Dorta Jagić.
Najava • 29.04.2008.

Promocija zbirke poezije 'Ljubavnici iz Verone' Predraga Lucića

Promocija zbirke poezije «Ljubavnici iz Verone» Predraga Lucića, održat će se 29. travnja 2008. s početkom u 20 sati u KK Booksa u Zagrebu. Još jedna pjesnička večer u Booksi na kojoj ćete zasigurno imati što čuti. S gostom večeri, Predragom Lucićem, razgovara Miloš Ðurđević.