Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.04.2008.

Promocija zbirke poezije 'Ljubavnici iz Verone' Predraga Lucića
Održava se
29.04.2008.

Promocija zbirke poezije «Ljubavnici iz Verone» Predraga Lucića, održat će se 29. travnja 2008. s početkom u 20 sati u KK Booksa u Zagrebu. Još jedna pjesnička večer u Booksi na kojoj ćete zasigurno imati što čuti.

S gostom večeri, Predragom Lucićem, razgovara Miloš Ðurđević.

O knjizi «Ljubavnici iz Verone»

Prva cjelovita knjiga poezije Predraga Lucića prezentira neka od istaknutih obilježja njegove, po mnogo čemu jedinstvene poetike. Uzimajući za tematsku okosnicu jedno sinkronijski i dijakronijski izrazito gusto mjesto, zid u Veroni prekriven ljubavnim grafitima, autor istovjetnom poetičkom gestom zahvaća niz naizgled disparatnih postupaka, koji su objedinjeni njegovom intencijom da registrira i na poeziji imanentan način verificira i dodatno razradi jednu u mnogome zapostavljenu jezičnu dinamiku; onu koja je u svom punom obliku sastavnim i nerazdvojnim dijelom jednog specifično mediteranskog, a time i dalmatinskog urbanog okruženja.

Predrag Lucić (Split, 1964) osnovnu i srednju školu (nešto nalik gimnaziji) završio je u Splitu, studirao kazališnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Radi kao urednik Ferala, piše satirične i druge tekstove, uređuje web-stranice, pokretač i urednik Biblioteke Feral Tribune.

S Borisom Dežulovićem objavio, «Greatest Shits - antologija suvremene hrvatske gluposti» (Biblioteka Feral Tribune, Split, 1998; 1999) i knjigu satiričnih pjesama, «Haiku haiku jebem ti maiku - Velika Feralova pjesmarica» (Biblioteka Feral Tribune, Split, 2003). Pjesničke, prozne i dramske tekstove objavljuje u više književnih časopisa.

Od Lucićevih, Ivančićevih i Dežulovićevih tekstova napravljen je 'Feral Tribune Cabaret', koji je u izvođenju Putujućeg teatra Hasije Borić i režiji Tanje Oručević-Miletić imao preko stotinu izvedbi.

U travnju 2007. Franci Blašković s grupom Gori Ussi Winnetou objavljuje CD, 'Nek se širi vira Isusova!', na kojemu su uglazbljene Lucićeve nabožne pjesme.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –