Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: Božidar Alajbegović • 15.06.2012.

Bujica riječi

Svatko tko se bavi pisanjem često je u nedoumici je li se pravilno izrazio, a s obzirom da stranica s jezičnim savjetima na internetu ima premalo, nedoumicu nije uvijek lako razriješiti. Zato je svaki nova stranica s jezičnim savjetima i više nego dobrodošla, pa dobrodošlicu želimo „Bujici riječi“, internetskoj stranici na kojoj možete pronaći članke o hrvatskome standardnom jeziku.

Pokretačica projekta je Dejana Šćuric, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te komparativne književnosti, koja se već šest godina profesionalno bavi lektoriranjem, a završila je i slobodni studij švedskog jezika.

Osnovni cilj „Bujice riječi“ jest stvoriti pouzdanu bazu podataka najčešćih jezičnih nedoumica, odnosno njihovih (raz)rješenja. U tu svrhu na stranici je otvoreno više rubrika, podijeljenih u četiri osnovne kategorije – leksik, gramatika, tvorba riječi, pravopis – a svaka od njih sadrži niz savjeta koji olakšavaju točnije pismeno i usmeno izražavanje. Pritom se autorica trudi svaki jezični savjet potkrijepiti primjerom upotrebe u nekoj konkretnoj rečenici.

"Bujica riječi" otvorena je za suradnju i autorica poziva publiku da joj javlja svoje jezične nedoumice, razrješenja kojih će obogatiti „Bujicu riječi“ novim sadržajem i pomoći nekome tko nije siguran u točnost svoga izražavanja.

Novac ili novci, pomogni ili pomozi, hvala lijepa ili hvala lijepo, planet ili planeta, ponovno ili ponovo… samo su neke od dvojbi odgovore ne koje možete pronaći na „Bujici riječi“.

bujicarijeci.com

– Povezani sadržaj –

Link • 23.09.2013.

Hrvatska enciklopedija

Link • 12.04.2005.

Na izvorima znanja

– Pretraži sve članke –