Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Link • Piše: I.P. - MV • 23.09.2013.

Hrvatska enciklopedija

Leksikografski zavod Miroslav Krleža objavio je mrežno izdanje Hrvatske enciklopedije, koja je dostupna na linku: www.enciklopedija.hr.

Mrežno izdanje Hrvatske enciklopedije profesionalno je uređivana enciklopedija, te je besplatna, dostupna i komunikacijski otvorena svim čitateljima (korisnicima).

Internetsko izdanje Enciklopedije prenosi sadržaj tiskanog izdanja te je dopunjeno s 2300 novih članaka. Posebnost Hrvatske enciklopedije jest to što sadrži mikropedijske i makropedijske članke, a u svakom se članku ističe hrvatska komponenta.

Članci Hrvatske enciklopedije su izravno povezani s ostalim internetskim izdanjima Leksikografskog zavoda MK (Hrvatski biografski leksikon, Enciklopedija Miroslava Krleže, Istarska enciklopedija, Filmski leksikon, Nogometni leksikon).

Hrvatska enciklopedija otvorena je za inicijative, prijedloge i doprinose svojih čitatelja (korisnika), koji mogu postati i njezini suradnici. Svaki je doprinos dobrodošao: u obliku komentara (ispod svakog članka je ponuđena opcija za komentar), prijedloga za poboljšanje ili ispravljanja netočnosti, ali i kao posve suradnička dopuna postojećih članaka ili iniciranje novih.

Time je enciklopedija otvorena za komunikaciju s korisnicima i za njihove doprinose, a ispunjava svoju temeljnu zadaću – istinita, pouzdana, uravnotežena i razumljiva informacija o svemu relevantnom.

Knjižno (tiskano) izdanje Hrvatske enciklopedije objavljeno je u 11 svezaka od 1999. do 2009. godine, kada je odlučeno da se daljnji rad u okviru Hrvatske enciklopedije, kao temeljnog programa Leksikografskog zavoda, nastavi u obliku računalne baze iz koje bi za nekoliko godina moglo proizići mrežno izdanje enciklopedije te druga elektronička i multimedijska izdanja.

Glavni urednik Hrvatske enciklopedije je dr. sc. Slaven Ravlić.

www.enciklopedija.hr

– Povezani sadržaj –

Link • 15.06.2012.

Bujica riječi

Link • 12.04.2005.

Na izvorima znanja

– Pretraži sve članke –