Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.06.2019.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Dinko Kreho
Održava se
14.06.2019. u 19h

Tribina Cruising sa Srđanom Sandićem ugostit će Dinka Krehu, kritičara i pjesnika, prevoditelja i esejista. Razgovor će biti o simptomima, književnom polju u kojem se razumijemo, recentnim pisanjima, prijevodima.
 
Dinko Kreho (Sarajevo, 1986.) piše poeziju, kratku prozu, esejistiku i književnu kritiku, te prevodi s francuskoga jezika. Bio je suradnik projekta Alternativna književna tumačenja, član uredništva dvotjednika Zarez, kao i voditelj tribine „Od riječi do riječi“ u književnom klubu Booksa. Danas redovno piše za portale booksa.hr i proletter.me, te za tjednik Novosti.

Objavio je pjesničke knjige “Ravno sa pokretne trake” (2006.), “Zapažanja o anđelima” (2009.) i “Simptomi” (2019.), kao i esejističku knjigu “Bio sam mladi pisac i drugi eseji o književnom polju” (2019). Koautor je, s Darijem Bevandom, radiodramskoga krimi serijala “Bezdrov” (2013.), te, sa Srđanom Gagićem i Borisom Postnikovim, panoramskog izbora iz ratne proze Srbije, Hrvatske i BiH “A fost odată o țară. Panorama prozei de război din țările fostei Iugoslavii” (2018., prijevod na rumunjski Gorana Čolakhodžića i Adriana Oproiua).

Trenutno radi na knjizi priča, te prevodi romane “Sedam” Tristana Garcie i “Čvrsto si drži krunu” Yannicka Haenela.
 
Tribina se održava u petak 14. lipnja s početkom u 19 sati u MaMi (Multimedijalni institut), Zagreb. Tribinu vodi i uređuje Srđan Sandić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –