Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

srđan sandić ×

Najava • 22.11.2022.

O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu: Maja u redakciji

Sljedeća tribina iz ciklusa 'O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu' usmjerit će pogled na medije koji u velikoj mjeri oblikuju našu stvarnost. Od toga što promoviraju, 'podjele poslova' i rodne zastupljenosti prema 'važnosti' tema, vizualnog tretiranja žena u medijima, te odnosa između glavnih urednika / urednica i onih koji obavljaju većinu posla.
Vijest • 09.09.2022.

Pogledajte program posljednjeg dana Festivala svjetske književnosti 2022.

U proteklih pet dana nije nedostajalo zanimljivih književnih događanja na 10. jubilarnom Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu. Na brojnim predstavljanjima, tribinama i okruglim stolovima prodefilirali su deseci domaćih i inozemnih autora/ica, a takav će biti i današnji, posljednji dan FSK-a, u petak 9. rujna 2022.
Najava • 11.12.2021.

Peotski cabaret Marka Tomaša – Skratimo priču za glavu

Promocija zbirke pjesama Marka Tomaša 'Skratimo priču za glavu' održat će se u subotu 11. prosinca u galeriji ULAZ21 SKD Prosvjeta u Zagrebu. O zbirci i autoru govorit će Srđan Sandić, a Marko Tomaš će potom 'izvesti' svojevrsni poetski cabaret čitajući svoje pjesme i pričajući anegdote vezane za njihov nastanak. Nakon programa slijedi druženje...
Najava • 14.06.2019.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Dinko Kreho

Tribina 'Cruising sa Srđanom Sandićem' ugostit će Dinka Krehu, kritičara i pjesnika, prevoditelja i esejista. Razgovor će se održati u petak, 14. lipnja u MaMi, a Srđan Sandić će s gostom razgovarati o simptomima, književnom polju, recentnim pisanjima, prijevodima...
Najava • 24.02.2015.

Predstavljanje knjige Srđana Sandića i Raphaëlle Oskar 'Vrati se i kaži zbogom'

Predstavljanje knjige Srđana Sandića i Raphaëlle Oskar 'Vrati se i kaži zbogom' održat će se u srijedu 25. veljače u riječkom Dnevnom boravaku. Knjiga će biti predstavljena i u ponedjeljak 2. ožujka u ZKM-u, u društvu Jadranke Pintarić, Irene Matijašević i Irene Vrkljan.