Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.12.2021.

Peotski cabaret Marka Tomaša – Skratimo priču za glavu
Održava se
11.12.2021. u 20h

Promocija zbirke pjesama Marka TomašaSkratimo priču za glavu“ (V.B.Z., Zagreb/LOM, Beograd, 2021.) održat će se u subotu 11. prosinca u 20 sati u galeriji ULAZ21 SKD Prosvjeta u Zagrebu (Preradovićeva ulica 21).

Uz autora o zbirci i autoru govorit će Srđan Sandić. Nakon kratkog uvoda u kojem će Sandić predstaviti autora i samu zbirku, Marko Tomaš će „izvesti“ svojevrsni poetski cabaret čitajući svoje pjesme i pričajući anegdote vezane za njihov nastanak.

O knjizi je sam urednik, Kruno Lokotar, zapisao slijedeće:
„…Došla su neka nova tamna vremena i stara smrt obišla je nove ljude pa se i autor malo smračio. Istodobno, dogodila se ljubav, stabilnost, što opet znači da se konačno izmaklo ljepotama zaljubljenosti i zanesenosti, intenziteta. Zrelo doba pokazuje se kao prezrelo, kao uvod u trulež i novi strah. Priča se zapravo dobro razvija, ali valjalo bi je skratiti za glavu, jer prijeti sterilitetom. Usred sveg tog osobnog ping-ponga, pjesma ciklus "Rub živaca" drugačija je, neki novi, duhovitiji i optimističniji nego ikad Tomaš se u njoj rodio, iz zategnute posteljine koja je zamijenila onu zgužvanu, iskočio. To je feniks-refleks, zato, ako i za što, za njegovu poeziju ne trebamo strepiti.“
  
Nakon programa slijedi druženje uz glazbeni izbor Marka Tomaša.

Broj gostiju je ograničen zbog epidemioloških mjera. 
Promocija će se moći pratiti i preko live streama na YouTube kanalu VBZ Croatia i FB stranici V.B.Z.-a.

Marko Tomaš

Skratimo priču za glavu

  • V.B.Z. 04/2021.
  • 116 str., meki uvez
  • ISBN 9789535203810

Marko Tomaš je odavna već pojam Pjesnika. Došla su neka nova tamna vremena i stara smrt obišla je nove ljude pa se i autor malo smračio. Istodobno, dogodila se ljubav, stabilnost, što opet znači da se konačno izmaklo ljepotama zaljubljenosti i zanesenosti, intenziteta. Zrelo doba pokazuje se kao prezrelo, kao uvod u trulež i novi strah. Priča se zapravo dobro razvija, ali valjalo bi je skratiti za glavu, jer prijeti sterilitetom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –