Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.10.2014.

Damir Pilić otvara novu sezonu splitske Bookvice
Održava se
23.10.2014.

Nakon četveromjesečne ljetne stanke ovoga će četvrtka, 23. listopada 2014. s početkom u 20,30 sati, započeti nova sezona književnog programa BOOKVICA u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II).

Novu sezonu Bookvice koja se nastavlja u uobičajenom ritmu, s dva književna druženja mjesečno, otvorit će splitski autor – novinar i psiholog DAMIR PILIĆ – svojim romanom o Splitu – „Splitting: Kako sam tražio Srbe po gradu“ (Durieux, 2014.).

Autor nas u romanu vraća dvadeset pet godina unatrag – u doba neposredno prije Domovinskog rata, i kroz vizuru brojnih likova, pretežito tinejdžera, ispisuje autentičnu i neposrednu priču o gradu i o ljudima, o mjesecima i događanjima nakon kojih više ništa nije bilo isto, o pomicanju percepcije, o generaciji koja je morala naprasito odrasti. Priča je to koja će u svakom tko je pročita pobuditi osjećaje i sjećanja na to prijelomno doba naše novije povijesti i u kojoj će mladi, koji to doba nisu proživjeli, zasigurno pronaći barem neke odgovore.

Damir Pilić rođen je 1969. u Šibeniku. Magistrirao je psihologiju i diplomirao novinarstvo. Od 1994. do 2001. radio je kao reporter „Feral Tribunea“, a od 2001. zaposlen je kao reporter i politički komentator u „Slobodnoj Dalmaciji“. Živi i radi u Splitu. Objavio je roman „Ðavo prvo pojede svoju majku“ 2001. te više priča u književnim časopisima i drugim medijima.

Kao samostalan autor objavio je psihološku monografiju „Samoubojstva: oproštajna pisma“ (1998.); u koautorstvu s Draženom Lalićem sociološko-psihološku studiju „Na mladima svijet zastaje“ (2001.) i monografiju „Torcida: pogled iznutra“ (2011.); a u koautorstvu s Edom Vujević književno-znanstvenu studiju „Dedal na iglama“ (2005.).

Bookvicu podržavaju: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –