Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.03.2015.

Disku(r)sija : Goran Samardžić i Aleksandra Kardum
Održava se
28.03.2015. u 12h

Na tribini Disku(r)sija koja će se održati u subotu, 28. ožujka u 12 sati u splitskoj Kavani Le Monde predstavit će se bosanskohercegovački pisac Goran Samardžić, stipendist programa Writers in residence u Splitu i splitska spisateljica Aleksandra Kardum.

S gostima će razgovarati Marijo Glavaš.

Goran Samardžić je rođen 1961. u Sarajevu, odrastao u Beogradu, a od 1990. ponovo živi u Sarajevu. Osim književnošću, bavi se knjižarstvom i izdavaštvom. Uz Damira Uzunovića nakon rata pokrenuo je, sada već kultnu knjižaru i jednu od uglednijih izdavačkih kuća na ovim prostorima - Buybook, u kojoj radi i kao urednik.

Objavio je knjigu pjesama Lutke (1990), knjige pjesama i proze Otkazano zbog kiše (1995) i Između dva pisma (1996), zbirku priča Sikamora (1997) i Leteći Beograđanin i roman Šumski duh (2005). Sikamora i Šumski duh su proglašene za knjige godine u Bosni i Hercegovini.

Majstor kratke priče u svojoj bespoštednoj prozi zahvaća stanje ratnog i poratnog Sarajeva, mačističke priče tipičnih i atipičnih junaka beogradskog asfalta, a sve kao svojevrstan hommage svojoj generaciji.


Aleksandra Kardum (Split, 1969.) višestruko je nagrađivana splitska autorica, profesorica glazbe, magistrica pedagogije. Objavila je knjige: Ono što sam prešutjela, Spavaš li, Pratim te.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –