Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.10.2015.

Drago Hedl otvara novu sezonu književne Bookvice
Održava se
22.10.2015. u 20:30h

Ispovjedna tajna Hedl Drago

Novu sezonu ovog će četvrtka, 22. listopada s početkom u 20,30 sati otvoriti ugledni osječki novinar i književnik Drago Hedl.

Nakon petomjesečne ljetne stanke započinje 8. sezona književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo, u kojem je u proteklih šest i pol godina (od travnja 2009.), održano 118 Bookvica na kojima je publici predstavljeno više od 150 domaćih i inozemnih autora i autorica te njihovih djela.

Bookvica, koju vodi Patricija Vodopija, profilirala se kao autorska večer na kojoj se posjetitelji u opuštenoj atmosferi druže s autoricama i autorima te razgovaraju ne samo o njihovoj najnovijoj objavljenoj knjizi, nego i o cjelokupnom opusu i drugim, književnosti bliskim i aktualnim temama. Uz razgovor s gostima redovito se organiziraju tombole na kojima je dar knjiga koja se predstavlja, a u nastavku večeri sluša se glazba po izboru gostujućeg autora ili autorice. Cilj je Bookvice svih ovih godina poticati i promicati kulturu čitanja i stvaranje kvalitetnih književnih djela.

Izborna šutnja Hedl Drago

Drago Hedl će prije svega predstaviti svoje posljednje dvije knjige – napete, kompleksne krimiće „Izborna šutnja“ (Ljevak, 2014.) i „Ispovjedna tajna“ (Ljevak, 2015.), a iako neće otkriti posjetiteljima tajnu tko je ubojica, otkrit će im neke druge zanimljivosti: zašto je počeo pisati krimiće, kako spaja i razgraničava novinarski i književni rad, kako doživljava izumiranje „esekerskog“ jezika koji je oživio u romanu „Donjodravska obala“ (Ljevak, 2013.), što kaže na najnovije aktivnosti Branimira Glavaša, čijim se likom i djelom već godinama bavi...

Poseban gost i su-voditelj večeri bit će Predrag Lucić.

Kratak životopis autora:

Donjodravska obala Hedl Drago

Drago Hedl rođen je u Osijeku 1950. godine. Novinarstvom se bavi od 1980., kad se zaposlio u Glasu Slavonije. Osim u tom dnevnom listu, u dosadašnjoj je novinarskoj karijeri pisao za Slobodnu Dalmaciju, Novi List, Feral Tribune, Jutarnji list, Telegram… Surađivao je i u uglednim svjetskim novinama i časopisima. Za novinarski rad na istraživačkim temama dobio je više hrvatskih i međunarodnih nagrada, od kojih se ističu nagrada Knight International Journalism Award 2006., nagrada Southeast European Media Organisationa (SSEMO) i Central European Initiativea za izniman doprinos istraživačkom novinarstvu 2008., nagrada Hrvatskog novinarskog društva za životno djelo u novinarstvu 2015.

Osim novinarstvom i publicistikom bavi se i književnim radom: piše kratke priče, romane i dramske tekstove, a autor je i nekoliko dokumentarnih filmova.

Objavio: Smijeh na kiši (1969.), Osječka slikovnica (1984.), Naši obračuni s Krležom (1987.), Žifci u škripcu (1988.), Ratne reportaže (1993.), Skriveno lice : biografija trećeg hrvatskog predsjednika (2010.), Glavaš : kronika jedne destrukcije (2010.), Donjodravska obala (2013.), Izborna šutnja (2014.) i Ispovjedna tajna (2015.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –