Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.06.2018.

Dubravka Ugrešić gostuje u Booksi
Održava se
26.06.2018. u 19h

Lisica Ugrešić Dubravka
Europa u sepiji Ugrešić Dubravka

Dubravka Ugrešić gostuje u utorak 26. lipnja u 19 sati u zagrebačkoj Booksi, povodom nagrade tportala za najbolji roman objavljen u 2017. godini koja joj je nedavno dodijeljena za djelo "Lisica" (Fraktura, 2017).

U Književnom budoaru moderatorica Katarina Luketić i književnica Dubravka Ugrešić razgovarat će o pričama, pripovijedanju i subverzivnom potencijalu svake dobre književnosti; o recepciji njezinih knjiga u Hrvatskoj i politici književnosti; o ovdašnjoj atmosferi populizma, konzervativizma i nacionalizma, ali i o globalnoj prevlasti amaterizma i logike profita koji se odražavaju i na polju kulture. Bit će riječi i o nacionalnome i transnacionalnome u književnosti, provincijalnoj i otvorenoj kulturi, etičnosti i angažiranosti, moći imaginacije i slobodi stvaranja.

Djela Dubravke Ugrešić spadaju u vrh ovdašnje književne produkcije. Ona je i najprevođenija i najcjenjenija hrvatska književnica u inozemstvu. Knjige su joj prevedene na engleski, njemački, nizozemski, francuski, španjolski, danski, norveški, poljski, bugarski, ruski, albanski, japanski, arapski i druge jezike. Objavila je niz proznih i esejističkih knjiga, stručnu studiju i tri knjige za djecu. Njene posljednje knjige su roman "Lisica" (Fraktura, 2017.), esej "Karaoke kultura" (Booksa i MaMa, 2015.) i knjiga eseja "Europa u sepiji" (Profil, 2015.)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –