Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 27.03.2008.

Dvije nove radionice pisanja!
Održava se
01.01.1901.

Sarasan u suradnji s Centrom mladih Ribnjak, organizira dvije nove radionice pisanja - Radionicu kratke priče koju vodi Miroslav Mičanović i Radionicu pisanja drame, pod vodstvom Tomislava Zajeca. Pozivaju se zainteresirani da se prijave.


Radionica kratke priče

Vodi: MIROSLAV MIĆANOVIĆ

Kako nastaje kratka priča?
Tko je pripovjedač kratke priče?
Tematsko-motivski prostor kratke priče?                        
Jezik i pričanje u svakodnevici?
Kako kratku priču pisati - kako je čitati?
Može li kratka priča biti: riječ, rečenica?
Tko su autori kratke priče?
Hrvatska kratka priča?
Kako i gdje priču objaviti, pročitati?

Još jedna Radionica pisanja i još jedan, novi pokušaj je da se iz različitih perspektiva upozna i svlada paradoksalna narav kratke priče. Njezina kratkoća i fragmentarnost proizvodi nerijetko začudnost i neobičnost koja je pamtljiva i upečatljiva. 

Kako je postići?

Pozivamo sve one koji, međusobnim čitanjem, komentiranjem, razgovorom, pisanjem i vježbanjem žele pronaći odgovore na ova i još mnoga druga pitanja, da se prijave za Radinicu.


Radionica pisanja drame

Vodi: TOMISLAV ZAJEC

Radionica pisanja drame organizirana je kao mjesto na kojem će se polaznici kroz kontinuirani praktični rad, upoznati s osnovnim postavkama pisanja i organiziranja dramskog teksta. Prijaviti se mogu svi zainteresirani za ovu vrstu kreativnog pisanja, bez obzira jesu li se prethodno okušali u dramskom pismu. Polaznici će na satovima s voditeljem, kao i samostalno kod kuće, rješavati niz zadataka koji će biti usmjereni oslobađanju njihove inicijalne kreativnosti, dolasku do ideje, razvoju karaktera, te oblikovanju dramske strukture. Konačni je cilj radionice prijeći čitav proces od početne ideje do kratkog dramskog teksta kao završnog umjetničkog proizvoda.

Za prijavu na radionice je dovoljno da na e-mail: sarasan@net.hr pošaljete svoju kratku biografiju, jedan tekst ili ulomak iz teksta, koji nije duži od dvije kartice ili samo kontakt adresu i broj telefona

Za sve obavijesti o Radionici, zovite na tel. 01 2431 071 ili 091 5675140.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –