Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomislav zajec ×

Najava • 10.06.2023.

2. Festival kulture i komunikacija

Festival kulture i komunikacija drugu godinu zaredom održava se 10. lipnja 2023. u Zaprešiću, u suradnji studijskih smjerova Menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu i Komunikacijskog menadžmenta Veleučilišta s pravom javnosti Baltazar Zaprešić. Festival čine razni paneli, radionice i bogat kulturni sadržaj.
Najava • 25.02.2020.

Gost Poezije u dvorištu : Tomislav Zajec

U programu Poezija u dvorištu, u utorak 25. veljače gostuje Tomislav Zajec, pjesnik, nagrađivani i cijenjeni dramski pisac, dramaturg i prozaik. Autor knjige pjesama snažnog koncepta i slojevite narativnosti 'Katolička krivnja', objavljene 2016. godine. O mjestu poezije u njegovu pisanju i cjelokupnom stvaralaštvu, razgovara Sanja Baković.
Vijest • 18.11.2018.

Dodijeljene nagrade Ovca u kutiji 2018. za najbolju hrvatsku slikovnicu

U subotu, 17. studenoga dodijeljena su priznanja i nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji. Nagradu stručnog žirija dobili su Tomislav Zajec (tekst) i Tomislav Zlatić (ilustracije) za slikovnicu 'Dječak koji je želio biti tigar'. Ovca u kutiji dječjeg žirija pripala je Borisu Kralju za autorsku slikovnicu 'O mački, ribi i ostalima'.
Najava • 01.06.2017.

KVARTal : Zajec, Matko Turčinović, Baković

U zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora održat će se kvartovski pjesnički susret - KVARTal na kojem će nastupiti pjesnici mjeseca – svibnja, lipnja i srpnja: Tomislav Zajec, Tihomir Matko Turčinović i Sanja Baković. Oni će problematizirati pitanja razumijevanja i opstanka poezije, kao i međusobnog razumijevanja pjesnika.
Najava • 15.03.2017.

Predstavljanje novih knjiga Martine Vidaić i Tomislava Zajeca

Predstavljanje novih knjiga pjesama Martine Vidaić 'Tamni čovjek Birger' i Tomislava Zajeca 'Katolička krivnja' održat će se u srijedu 15. ožujka u Botaničaru u Zagrebu. Knige će predstaviti Martina Vidaić, Tomislav Zajec i Marko Pogačar.
Vijest • 27.03.2008.

Dvije nove radionice pisanja!

Sarasan u suradnji s Centrom mladih Ribnjak, organizira dvije nove radionice pisanja - Radionicu kratke priče koju vodi Miroslav Mićanović i Radionicu pisanja drame, pod vodstvom Tomislava Zajeca. Pozivaju se svi oni koji pišu pjesme, priče, romane, drame i željeli bi to podijeliti s nekim ili otkriti kako to drugi čine!
Najava • 13.12.2005.

Večeras Ljudožderi

Večeras u 19 sati u Profilovom Megastoreu, Bogovićeva 7, Zagreb, biti će promovirana knjiga Tomislava Zajeca, "Ljudožderi". Riječ je o trećem romanu ovog mladog, perspektivnog i nagrađivanog autora, a roman će predstaviti Jagna Pogačnik, Tomislav Zajec, Ivica Prtenjača, te glumica Jelena Veljača.