Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.02.2014.

Zajec, Ðurđević, Žeželj... u četvrtak navečer
Održava se
06.02.2014.

Predstavljanje knjige Tomislava Zajeca i Nine Ðurđević pod nazivom "Odlasci" održat će se u četvrtak 6. veljače u Teatru&TD, s početkom u 19 sati.  

Predstavljanje će popratiti i izložba fotografija umjetnice Nine Ðurđević.

Sudjeluju: Nina Ðurđević, Tomislav Zajec, Željka Turčinović, Tajana Gašparović, Bojan Navojec.

Iste večeri, u 20 sati u Galeriji SC održat će se otvorenje izložbe „Babilon“, umjetnika Danijela Žeželja. Otvorenje će popratiti performans naziva ZOO / slikanje uživo + glazba uživo kojeg će izvesti Danijel Žeželj, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević.

Danijel Žeželj, slikar, ilustrator i strip autor međunarodnog ugleda, zagrebačkoj će publici predstaviti projekt Brooklyn Babylon, grafičku novelu popraćenu multimedijskim  performansom. Grafička novela Babylon donosi priču o gradnji najviše građevine na svijetu u Brooklynu, metropoli budućnosti. Tesar Lev rastrgan je između vlastite ambicije i osjećaja prema zajednici kada dobije narudžbu da sagradi vrtuljak na samom vrhu građevine, zbog čije su gradnje dijelovi njegova grada sravnjeni sa zemljom, a njegovi sugrađani ostali bez krova nad glavom. Ova urbana bajka odvija se kroz multimedijski performans Brooklyn Babylon koji uključuje animirani film, slikanje uživo i glazbu.
 
Izložba je otvorena do 22. veljače. Radno vrijeme Galerije SC je od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

ZOO
performans / slikanje uživo + glazba uživo
Danijel Žeželj; slikanje
Damir Martinović Mrle; bas, elektronika
Ivanka Mazurkijević; glas

Ulaz je slobodan!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –