Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.05.2014.

9. međunarodni festival suvremene poezije - Brutal
Održava se
15.05.2014.

9. međunarodni festival suvremene poezije održat će se od 15. do 17. svibnja, u prostorima klubova Kino Grič i Sublink u Zagrebu.

Ove godine Festival predstavlja ukupno 5 mladih i priznatih autora iz: Finske (Catharina Gripenberg), Portugala (Filipa Leal), Njemačke (Anja Utler), Nizozemske (Kira Wuck) te iz Hrvatske (Tomislav Zajec).

9. međunarodni festival suvremene poezije službeno će se otvoriti 15. svibnja u 21 sat, nastupom svih pet autora u klubu „Kino Grič“. Autori će čitati na vlastitim jezicima, a prijevode će čitati glumica Marija Tadić. Voditelj programa je Silvestar Vrljić.

U petak, 16. svibnja, autori će nastupati u klubu Sublink (Teslina 12) s početkom u 19 sati, gdje će publika imati priliku doživjeti uživo suvremenu europsku poeziju i pobliže upoznati pjesnikinje Catharinu Gripenberg, Filipu Leal i Kiru Wuck. Prijevode će čitati glumica Iva Mihalić, voditelj programa je Silvestar Vrljić.

U subotu 17. svibnja nastupi autora Anje Utler i Tomislava Zajeca službeno će zatvoriti festival u studiju Brutal u 19 sati. Prijevode će čitati glumica Ana Maras, voditelj programa je Silvestar Vrljić.

U sklopu festivala, Brutal je objavio knjigu „Život iz daleka / Life From a Distance“ u kojoj se nalazi poezija svih sudionika u orginalu i prijevodu inozemnih pjesnika na hrvatski i engleski jezik te hrvatskih pjesnika na engleski jezik.

Organizator 9. međunarodnog festivala suvremene poezije je Brutal – udruga za promicanje kulture i umjetnosti. Pokrovitelji festivala su Grad Zagreb, Instituto Camões, Arts Council of Finland, Goethe-Institut i Dutch foundation for literature.

– Život iz daleka / Life From a Distance, Brutal, 2014. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –