Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Brutal ×

Najava • 12.10.2016.

10. međunarodni festival suvremene poezije

10. međunarodni festival suvremene poezije održat će se od 12. do 14. listopada u Zagrebu. Ove godine festival predstavlja šest mladih i priznatih autora iz: Švedske (Sanna Hartnor), Nizozemske (Ester Naomi Perquin), Finske (Sanna Tahvanainen), Islanda (Sigurbjörg Þrastardóttir) te iz Italije (Laura Accerboni i Sara Ventroni).
Najava • 15.05.2014.

9. međunarodni festival suvremene poezije - Brutal

9. međunarodni festival suvremene poezije održat će se od 15. do 17. svibnja, u prostorima klubova Kino Grič i Sublink u Zagrebu. Ove godine Festival predstavlja ukupno 5 mladih i priznatih autora iz: Finske (Catharina Gripenberg), Portugala (Filipa Leal), Njemačke (Anja Utler), Nizozemske (Kira Wuck) te iz Hrvatske (Tomislav Zajec).
Najava • 17.05.2013.

8. međunarodni festival suvremene poezije u Zagrebu

8. međunarodni festival suvremene poezije (Brutal) održat će se od 17. do 19. svibnja, u prostorima klubova “Kino Grič” i “Sublink” u Zagrebu. Ove godine Festival predstavlja ukupno 5 mladih i priznatih autora iz: Portugala (Golgona Anghel), Nizozemske (Maria Barnas), Belgije (Maarten Inghels), Mađarske (Árpád Kóllar), te iz Hrvatske (Marko Pogačar). Festival se službeno otvara...
Najava • 11.04.2012.

Uskoro 7. međunarodni festival suvremene poezije

7. međunarodni festival suvremene poezije održat će se od 11. do 13. travnja 2012. u prostorima klubova “Kino Grič” i “Sublink” u Zagrebu. Ove godine Festival predstavlja ukupno 6 mladih i priznatih autora iz: Austrije (Sonja Harter), Finske (Bosse Hellsten), Portugala (Pedro Sena-Lino), Belgije (Tom Van De Voorde), te iz Hrvatske (Davor Mandić i Martina Vidaić). U sklopu festivala, Brutal je...
Najava • 12.04.2011.

6. međunarodni festival suvremene poezije

6. međunarodni festival suvremene poezije održat će se od 12. do 14. travnja 2011. godine, u prostorima klubova “Kino Grič” i “Booksa” u Zagrebu. Ove godine Festival predstavlja ukupno 7 mladih i priznatih autora iz: Sjedinjenih Američkih Država te iz Hrvatske.
Najava • 15.04.2008.

3. Međunarodni festival suvremene poezije

3. Međunarodni festival suvremene poezije održat će se od 15. do 17. travnja 2008. godine, u prostorima kluba "Gjuro II" i "Booksa" u Zagrebu. Ove godine Festival predstavlja ukupno 11 mladih i priznatih autora, od kojih osmero iz Italije, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Portugala, Slovenije, Finske i Velike Britanije te troje iz Hrvatske.
Vijest • 25.03.2008.

Uskoro počinje 3. Međunarodni festival suvremene poezije

U organizaciji udruge Brutal u Zagrebu će se od 15. do 17. travnja ove godine održati već tradicionalni, treći po redu Međunarodni festival suvremene poezije. Na festivalu će nastupiti jedanaest pjesnika iz Nizozemske, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Portugala, Finske, Norveške, Slovenije i Hrvatske.
Vijest • 20.04.2007.

Završen 2. Međunarodni festival suvremene poezije

Jučerašnjim nastupom Catharine Gripenberg iz Finske, Mária Rui de Oliveire iz Portugala, Christiana Sinicca iz Italije, Ingrid Storholmen iz Norveške i domaće nam Ivane Simić Bodrožić u književnom klubu Booksa, završen je 2. Međunarodni festival suvremene poezije. Pjesnike smo ispratili pljeskom a Festivalu zaželjeli i treće uprizorenje sljedeće godine u Zagrebu.