Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.05.2013.

8. međunarodni festival suvremene poezije u Zagrebu
Održava se
17.05.2013.

8. međunarodni festival suvremene poezije (Brutal) održat će se od 17. do 19. svibnja, u prostorima klubova “Kino Grič” i “Sublink” u Zagrebu. Ove godine Festival predstavlja ukupno 5 mladih i priznatih autora iz: Portugala (Golgona Anghel), Nizozemske (Maria Barnas), Belgije (Maarten Inghels), Mađarske (Árpád Kóllar), te iz Hrvatske (Marko Pogačar).

8. međunarodni festival suvremene poezije službeno će se otvoriti 17. svibnja u 21 sat, nastupom svih pet autora u klubu „Kino Grič“. Autori će čitati na vlastitim jezicima, a prijevode će čitati Ana Maras i Dušan Bućan. Voditelj programa je Silvestar Vrljić.

U subotu, 18. svibnja, autori će nastupati u klubu „Sublink“ (Teslina 12) s početkom u 19 sati, gdje će publika imati priliku doživjeti uživo suvremenu europsku poeziju i pobliže upoznati pjesnike. Prijevode čitaju glumci Lucija Barišić i Duško Modrinić, voditelj programa je Silvestar Vrljić.

Isti dan, u 11 sati u klubu „Sublink“ (Teslina 12) održat ćemo promociju knjige Marie Barnas „Tamo gdje treba biti tiho / Waar het stil moet zijn“, na kojoj će autoricu predstaviti prevoditeljica Romana Perečinec i urednik knjige Silvestar Vrljić. Čitat će glumica Lucija Barišić.

U nedjelju 19. svibnja nastupi autora službeno će zatvoriti festival u studiju Brutal u 19 sati.

U sklopu festivala, Brutal je objavio knjigu „Besani smo u ovoj hladnoj zemlji / We Are Sleepless in This Cold Country“ u kojoj se nalazi poezija svih sudionika u orginalu i prijevodu inozemnih pjesnika na hrvatski i engleski jezik te hrvatskih pjesnika na engleski jezik.


Organizator 8. međunarodnog festivala suvremene poezije je Brutal – udruga za promicanje kulture i umjetnosti.
Pokrovitelji festivala su Grad Zagreb i Instituto Camões.  

– 8. međunarodni festival suvremene poezije –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –