Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 17.08.2006.

Faro(pi)s - hvarski festival književnosti
Održava se
18.08.2006.

Ovogodišnji festival suvremene književnosti ‘Faro(pi)s’, koji se već petu godinu održava na otoku Hvaru, održati će se od 18.8.2006. - 21.8.2006. u Starome Gradu na Hvaru, Vrboskoj, te gradu Hvaru. U organizaciji bračnog para Mejre Mujičić i Jovana Brajovića, koji su ujedno voditelji projekta - galerije Moria u Starom Gradu na Hvaru, ovogodišnji festival ugostiti će pretežito nova spisateljska imena iz susjednih zemalja te stara i dobro poznata iz Hrvatske.

Ove godine festival slavi svoju petu obljetnicu. U svojoj tradiciji ugošćivanja velikog broja pisaca koji na otvorenom čitaju svoja djela i kasnije u druženju kontaktiraju s publikom, 'Faro(pi)s' će ovo ljeto prigodničarski karakter proslaviti višetematskim programom i predstavljanjem hrvatskoj publici pretežito nova spisateljska imena iz susjednih nam zemalja te stara i dobro poznata iz Hrvatske.

Jedna večer će tematski biti vezana uz romane – biografije, druga uz duhovne sadržaje, dok će dvije večeri biti tematski slobodne.

Na festivalu će gostovati: Amir Brka, Veljko Barbieri, Renato Baretić, Muharem Bazdulj, Balša Brković, Boris Dežulović, Daša Drndić, Zlatko Gall, Maja Gregl, Ivan Herceg, Emir Imamović, Velid Imamović, Ibrahim Kajan, Vesna Krmpotić, Džemaludin Latić, Sanja Lovrenčić, Milena Marković, Milorad Popović, Ivana Prijatelj Pavičić, Slobodan Prosperov Novak, Ana Ristović, Mile Stojić, Drago Štambuk, Zvonko Todorovski i Ante Tomić.

Festival će u petak i subotu, 18. i 19. kolovoza, gostovati na Trgu Škor u Starome Gradu na Hvaru; u nedjelju, 20. kolovoza, u gradu Hvaru; te u ponedjeljak, 21. ovoga mjeseca, u Vrboskoj.

Selektori 'Faro(pi)s-a' su Ervin Jahić i Tahir Mujičić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –