Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 03.05.2017.

Festival europske kratke priče raspisao novi Natječaj za kratku priču
Održava se
25.04.-16.05.2017.

Festival europske kratke priče i ove godine raspisuje natječaj za kratku priču. Festival će se održati u Zagrebu i Rijeci od 28. svibnja do 2. lipnja 2017. godine, a ovogodišnja tema natječaja je Različitost: slobodna tema.

Šesnaesto izdanje Festivala europske kratke priče donosi portret Europe danas, ali i priča o onome što je ona oduvijek bila: luka – prostor susreta i razmjene, točka polaska i povratka, mjesto doskoka, žarište različitosti – jasno vidljivih ili skrivenih u svakom od nas. Neodvojiva od teme su i pitanja i dvojbe: koliko je ta luka sigurna, što je sve danas okružuje i ugrožava, kako se mijenja, i kako se mi mijenjamo s njom?

Kako je navedeno u naslovu natječaja, tema je slobodna, dakle žiri će uzeti u obzir širok spektar interpretacije i slobodu izričaja autorā.

Propozicije natječaja:

• na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji/e pišu na BHS-u (jezicima regije)
• prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče
• priče duljinom ne smiju prelaziti 10.000 znakova s razmacima
• priče trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5)
• priče se šalju isključivo na mail contest@europeanshortstory.org
• drugačije poslani radovi neće biti uzeti na razmatranje
• natječaj je javan

Natječaj je otvoren od 25. travnja do 16. svibnja u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.

Deset priča koje su ušle u finale bit će objavljene 28. svibnja na festivalskoj stranici, a tri priče koje osvajaju nagrade bit će pročitane na večernjem čitanju 30. svibnja u Teatru &TD. Pobjednička priča čitat će se na zatvaranju ovogodišnjeg Festivala.

Žiri čine pisci, urednici, novinari i književni kritičari: Korana Serdarević, Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik žirija), Sven Popović i Ivan Jozić.

Kao i svake godine, autori tri najbolje ocjenjene priče osvojit će odlazak u rezidencije za pisce. Više informacija o rezidencijama (destinacije i ostale detalje) bit će do kraja travnja objavljeno na festivalskoj stranici - FEKP.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –