Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 25.02.2010.

FFF izabrao Muzej ulične umjetnosti

Muzej ulične umjetnosti izabran je kao projekt pobjednik prvog FFF-a, godišnjeg natječaja studija Fiktiv za besplatnu izradu web stranica. Na natječaj je pristiglo 70-ak zanimljivih prijedloga većinom iz Hrvatske ali i SAD-a, Nizozemske, Moldavije, Njemačke i Indije.

Muzej ulične umjetnosti (MUU) zamišljen je kao program likovnog oživljavanja zapuštenih gradskih prostora te izbora i promocije kvalitetne ulične umjetnosti. MUU nema fiksni prostor, radno vrijeme niti stalne kustose.

Web stranica Muzeja služit će kao platforma za komunikaciju, razvoj i sudjelovanje u stvaranju, vrednovanju i promoviranju likovne ulične umjetnosti. U žiriju Muzeja sudjelovat će akademik Ivan Kožarić, dizajner Mirko Ilić, predsjednik HDLU-a Josip Zanki, arhitekt Krešimir Rogina, ilustratorica Dunja Janković i glazbenik Damir Martinović Mrle.

Drugoizabrani prijedlog, "100 stvari koje biste trebali napraviti u Splitu - vodič za post-turiste", bit će realiziran u slučaju odustajanja od izvedbe stranice Muzeja ulične umjetnosti.


FFF je inicijativa Fiktiva, studija specijaliziranog za vizualne i interaktivne komunikacije. Omogućavanjem besplatne izvedbe web stranica Fiktiv želi pomoći ostvarenju zanimljivih projekata i unaprijediti kvalitetu komunikacije na internetu. Ideja je da FFF preraste u platformu raznih djelatnosti i firmi koje jednom godišnje pomažu vrijednim projektima poklanjanjem svojih stručnih usluga.

 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –