Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.03.2016.

Filozofija na ulici - razgovor s Kochharom-Lindgrenom
Održava se
10.03.2016. u 19h

Gray Kochhar-Lindgren

Razgovor s aktualnim povodom na temu "Filozofija na ulici", održat će se u četvrtak 10. ožujka u 19 sati u Knjižnica Marije Jurić Zagorke u Zagrebu (Krvavi most 2).

U razgovoru sudjeluje Gray Kochhar-Lindgren kojeg će ugostiti Sibila Petlevski, autorica projekta u sklopu kojeg je ostvareno gostovanje.

Prof. dr. sc. Gray Kochhar-Lindgren je istraživač na razmeđu umjetnosti i znanosti, osmišljatelj i direktor transdisciplinarnog sveučilišnog kurikuluma Sveučilišta u Hong Kongu koji potiče globalnu umreženost suradnih programa i razvoj sveučilišnih kolegija koji produbljuju sposobnosti kreativnog i kritičkog mišljenja kod studenata i potiču razvoj novih metoda istraživanja utemeljenih u umjetničkoj praksi i drugim inovativnim praksama. Između ostaloga, razgovarat će se i o "kišobranima u Hong Kongu" kao primjeru odnosa ulične umjetnosti i politike na ulici.

Razgovarat će se održati na engleskom jeziku uz konsekutivni prijevod. 

Gostovanje prof. dr. sc. Kochhara-Lindgrena ostvareno je u sklopu projekta prof. dr. sc. Sibile Petlevski: "Kako praksom vođeno teorijsko istraživanje u umjetničkoj izvedbi može doprinijeti hrvatskoj znanosti". Razgovor je ostvaren u suradnji s Hrvatskim P.E.N. centrom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –