Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sibila Petlevski ×

Najava • 21.02.2020.

JEZIK ESEJA - tribina povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira tribinu JEZIK ESEJA, koja će se održati u petak, 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Ljiljana Filipović, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski.
Najava • 03.12.2019.

Fraktura predstavlja knjigu Feđe Gavrilovića 'Konkvistadori s kistom'

U utorak, 3. prosinca 2019., u zagrebačkoj Galeriji Forum nakladnička kuća Fraktura predstavit će knjigu Feđe Gavrilovića 'Konkvistadori s kistom'. Panorama slikara koju nam Gavrilović predstavlja i nudi unosi doista novu dimenziju i daje svježinu našoj likovnoj suvremenosti. (Tonko Maroević)
Najava • 07.10.2019.

Susret izraelskih i hrvatskih pjesnika

Susret izraelskih i hrvatskih pjesnika na kojem će gostovati Eran Tzelgov, Hilà Lahav, Sigal Ben-Yair i Tziona Shamay, održat će se u ponedjeljak 7. listopada u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Izraelskim pjesnicima će se pridružiti Dorta Jagić i Sibila Petlevski. Susret moderira Tomica Bajsić.
Najava • 30.05.2017.

Budi mi lik : Sibila Petlevski i Tomislav Brlek

Trbina o izmišljenim i stvarnim likovima u književnosti Budi mi lik, održat će se u utorak 30. svibnja Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O tome kako nastaju likovi priča i romana razgovaraju Sibila Petlevski i Tomislav Brlek. Razgovor vode Jadranka Pintarić i Srđan Sandić.
Najava • 28.04.2016.

Talijanski pisac Alessandro Iovinelli gostuje u Zagrebu

U Zagrebu gostuje talijanski pisac Alessandro Iovinelli, autor romana 'Calluna vulgaris' objavljenog u nakladi Mala zvona. Domaćoj publici predstavit će se u četvrtak 28. travnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Uz autora sudjeluju Tanja Čale, Sibila Petlevski, Tonko Maroević te filmski kritičar Bruno Kragić.
Vijest • 16.06.2010.

Sibila Petlevski dobitnica je književne nagrade roman@tportal.hr

U konkurenciji pet naslova uvrštenih u finale književne nagrade roman@tportal.hr, žiri tportalove nagrade romanom godine proglasio je 'Vrijeme laži' (Fraktura) Sibile Petlevski, za što je autorica nagrađena sa sto tisuća kuna. Između ostalih kvaliteta, žiri ističe kako se roman Sibile Petlevski izdvaja se iz ovogodišnje romaneskne produkcije po lakoći prepletanja dokumentarnoga i fikcionalnoga, te...
Link • 12.05.2010.

Sibila Petlevski

Malobrojni hrvatski pisci mogu se pohvaliti vlastitim internetskim strnicama, a među ponajbolje takve sajtove svakako spada web Sibile Petlevski. Radi se o vrlo preglednim i odlično dizajniranim stranicama.
Kritika • 31.03.2010.

Sibila Petlevski : Vrijeme laži

Autorica je svoju trilogiju odlučila posvetiti hrabrima, a konfabulacijom činjenica napisati roman(e) o tragičnoj sudbini intelektualaca. U prvome dijelu trilogije zapravo se radi i postavljanju temelja priče, no roman ipak funkcionira i kao samostalna cjelina u kojoj se Tauskove praznine i depresije, poznanstvo s Freudom i profesionalne turbulencije izmjenjuju s intrigantnim epizodama iz 1. svjetskog...