Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sibila Petlevski ×

Vijest • 07.11.2023.

Finalisti Nagrade Kamov 2023.

Žiri Nagrade Janko Polić Kamov (Nadežda Čačinovič, Irena Matijašević i Nikola Petković) odabrao je pet finalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku. Igor Beleš, Robert Perišić, Sibila Petlevski, Zrinka Posavec, Dora Šustić... dobitniku će nagrada biti dodijeljena na Kamovljev rođendan, 17. studenog u Rijeci.
Vijest • 11.10.2023.

Sjećanje na Vjerana Zuppu

Hrvatski PEN centar s tugom se oprašta od Vjerana Zuppe, uglednog dramaturga, pjesnika, kazališnog teoretičara i kritičara, upravitelja i dramaturga Teatra ITD od sredine šezdesetih do kraja sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, karizmatičnog profesora na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, dekana i profesora emeritusa. Prenosimo tekst Sibile Petlevski.
Razgovor • 18.07.2023.

Sibila Petlevski : Istina se mora tražiti u sebi, u osobnoj odgovornosti

Univerzalnost istine treba tražiti kroz spoznaju da mi sami možemo tome doprinijeti, a ne da uteg istine stalno prebacujemo na drugoga. Pitanje je kako izaći na kraj s time. Osobne istine nisu nužno nekompatibilne s općim istinama ukoliko ste dosljedni, ukoliko ih etički branite unutar sebe, argumentirate ih dobro spram drugih, a ne tjerate druge da prihvate neku od vaših opsesija koje se mogu pretvoriti u...
Najava • 22.05.2023.

9. Zagreb Book Festival u znaku Promjene!

Deveto izdanje književne i kulturne manifestacije Zagreb Book Festival održat će se 22. – 26. svibnja s krovnom temom 'Promjena'. Festival će ugostiti tridesetak autora iz Hrvatske i inozemstva kroz različite formate događanja – panel diskusije, promocije knjiga, razgovore i dječji program te dva nova programska formata – 'Storytelling' i 'Knjige i vino'.
Najava • 22.11.2022.

Predstavljanje romana Ante Armaninija 'Don Juan u ratu'

Predstavljanje romana Ante Armaninija 'Don Juan u ratu' održat će se u utorak 22. studenoga u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autora predstaviti Sibila Petlevski, Josip Brkić i urednik Maroje Višić. Ulomke iz romana čitat će Matko Sršen.
Najava • 30.05.2017.

Budi mi lik : Sibila Petlevski i Tomislav Brlek

Trbina o izmišljenim i stvarnim likovima u književnosti Budi mi lik, održat će se u utorak 30. svibnja Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O tome kako nastaju likovi priča i romana razgovaraju Sibila Petlevski i Tomislav Brlek. Razgovor vode Jadranka Pintarić i Srđan Sandić.
Najava • 10.03.2016.

Filozofija na ulici - razgovor s Kochharom-Lindgrenom

Razgovor s aktualnim povodom na temu 'Filozofija na ulici', održat će se u četvrtak 10. ožujka u Knjižnica Marije Jurić Zagorke. U razgovoru sudjeluje prof. dr. sc. Gray Kochhar-Lindgren kojeg će ugostiti Sibila Petlevski, autorica projekta u sklopu kojeg je ostvareno gostovanje.