Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sibila Petlevski ×

Najava • 15.12.2021.

Predstavljanje knjige o sto godina Međunarodnog PEN-a (1921. - 2021.)

U povodu stogodišnjice Međunarodnog PEN-a (1921.-2021.) u srijedu 15. prosinca u Knjižnici M. J. Zagorke u Zagrebu održat će se predstavljanje ilustrirane povijesti te organizacije, u čijoj izradi je sudjelovao i Hrvatski PEN. Monografiju će predstaviti Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Zvonko Maković i Sibila Petlevski.
Najava • 21.02.2020.

JEZIK ESEJA - tribina povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira tribinu JEZIK ESEJA, koja će se održati u petak, 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Ljiljana Filipović, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski.
Najava • 03.12.2019.

Fraktura predstavlja knjigu Feđe Gavrilovića 'Konkvistadori s kistom'

U utorak, 3. prosinca 2019., u zagrebačkoj Galeriji Forum nakladnička kuća Fraktura predstavit će knjigu Feđe Gavrilovića 'Konkvistadori s kistom'. Panorama slikara koju nam Gavrilović predstavlja i nudi unosi doista novu dimenziju i daje svježinu našoj likovnoj suvremenosti. (Tonko Maroević)
Najava • 07.10.2019.

Susret izraelskih i hrvatskih pjesnika

Susret izraelskih i hrvatskih pjesnika na kojem će gostovati Eran Tzelgov, Hilà Lahav, Sigal Ben-Yair i Tziona Shamay, održat će se u ponedjeljak 7. listopada u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Izraelskim pjesnicima će se pridružiti Dorta Jagić i Sibila Petlevski. Susret moderira Tomica Bajsić.
Najava • 30.05.2017.

Budi mi lik : Sibila Petlevski i Tomislav Brlek

Trbina o izmišljenim i stvarnim likovima u književnosti Budi mi lik, održat će se u utorak 30. svibnja Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O tome kako nastaju likovi priča i romana razgovaraju Sibila Petlevski i Tomislav Brlek. Razgovor vode Jadranka Pintarić i Srđan Sandić.
Kritika • 22.11.2010.

Sibila Petlevski : Vrijeme laži - Tabu I.

Prepoznatljiva filozofija egzistencije, konfrontacija pojedinca s monstrumom povijesti kojemu se ne može pobjeći, provlači se kroz ovu romansiranu biografiju kao glavna tema. Upravo  višeznačna struktura romana označava pripovjedača koji traži istinu u svoj njezinoj relativnosti. U takvom rasvjetljavanju tabua, egzistencija ima prednost nad esencijom. Dakle, Sibilu Petlevski fasciniraju...
Vijest • 16.06.2010.

Sibila Petlevski dobitnica je književne nagrade roman@tportal.hr

U konkurenciji pet naslova uvrštenih u finale književne nagrade roman@tportal.hr, žiri tportalove nagrade romanom godine proglasio je 'Vrijeme laži' (Fraktura) Sibile Petlevski, za što je autorica nagrađena sa sto tisuća kuna. Između ostalih kvaliteta, žiri ističe kako se roman Sibile Petlevski izdvaja se iz ovogodišnje romaneskne produkcije po lakoći prepletanja dokumentarnoga i fikcionalnoga, te...
Link • 12.05.2010.

Sibila Petlevski

Malobrojni hrvatski pisci mogu se pohvaliti vlastitim internetskim strnicama, a među ponajbolje takve sajtove svakako spada web Sibile Petlevski. Radi se o vrlo preglednim i odlično dizajniranim stranicama.