Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 07.01.2022.

Filozofski teatar: Slavoj Žižek
Održava se
17.01.2022. u 20h

Slavoj Žižek (foto: HNK)

Filozofski teatar vraća se na pozornicu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a prvi gost nove sezone je slovenski filozof Slavoj Žižek. Tema razgovora je "Nakon kapitalizma: feudalizam ili komunizam".

Za publiku koja nije imala priliku doći do svoje ulaznice te gledatelje koji ne žive u Zagrebu, Filozofski teatar sa Slavojem Žižekom moći će se pratiti i putem prijenosa uživo u ponedjeljak 17. siječnja u 20 sati. 

Slavoj Žižek je nekoliko puta gostovao u zagrebačkome HNK, a zahvaljujući Filozofskom teatru uprizorena je i predstava Antigona po njegovu dramskom tekstu u režiji Angele Richter. Nazivan Elvisom filozofije i najopasnijim filozofom Zapada, Slavoj Žižek objavio je više od 30 knjiga iz područja filozofije i teorije psihoanalize, među kojima su mnoge prevedene i na hrvatski jezik.

Cijena live streama je 40 kuna. Ulaznicu je moguće kupiti na ovoj poveznici.

O filozofskom teatru:

Od godine 2014. kada je utemeljen, Filozofski teatar koji uređuje i vodi filozof Srećko Horvat, dio je redovnog programa Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Zamišljen kao prostor dijaloga i kritičkog mišljenja na pozornici HNK, Filozofski teatar je ponudio nov i atraktivan sadržaj te je privukao novu, uglavnom mlađu, publiku u kazalište koja dosad nije bila redoviti gost kazališnih programa. U zadnjih pet godine Filozofski teatar bilježi preko 20,000 posjetitelja.

Uz golem interes publike i medija, gosti Filozofskog teatra bili su vodeći filozofi, književnici, glazbenici i glumci današnjice poput: M.I.A., Niccola Ammanitija, Thomasa Pikettyja, Vanesse Redgrave, Julije Kristeve, Margarethe von Trotte, Bobbyja Gillespieja, Terryja Eagletona, Slavoja Žižeka, Mladena Dolara, Terese Forcades, Franca B. Bifoa, Yanisa Varoufakisa, Eve Illouz, Tariqa Alija, Normana Ohlera, Alenke Župančić, Roberta Pfallera, Erica Kurlandera, Alphia Bowna, Ece Temelkuran...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –