Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Filozofski teatar ×

Najava • 17.01.2022.

Filozofski teatar: Slavoj Žižek

Filozofski teatar vraća se na pozornicu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a prvi gost nove sezone je slovenski filozof Slavoj Žižek. Tema razgovora je 'Nakon kapitalizma: feudalizam ili komunizam'. Filozofski teatar sa Slavojem Žižekom moći će se pratiti i putem prijenosa uživo u ponedjeljak 17. siječnja u 20 sati.
Najava • 01.12.2019.

Filozofski teatar: Ece Temelkuran

Novu sezonu Filozofskog teatra u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu otvara poznata turska književnica i novinarka Ece Temelkuran. Povod je gostovanju njezina knjiga 'Kako ostati bez domovine' u kojoj secira i analizira obrasce po kojima se, putem desnoga populizma, korak po korak dolazi od demokracije do diktature.
Najava • 08.12.2018.

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli i Zagrebu

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli (24. Sa(n)jam knjige u Istri) te u Zagrebu (Filozofski teatar). Povod je gostovanju njegov nedavno objavljeni roman 'Zakoni granice', koji na tankoj međi između fikcije i zbilje propituje granice naše slobode, motive naših postupaka i neuhvatljivu prirodu istine.
Najava • 04.11.2018.

Filozofski teatar : Evgenij Morozov

Filozofski teatar ugostit će 'mračnog proroka tehnologije' Evgenija Morozova, bjeloruskog istraživača tehnologije koji govori o tamnoj strani interneta, mogućnosti nadzora informacija i manipulacija novim medijskim prostorom te koji zastupa mišljenje da bi pitanje tehnologije trebalo biti prisutno u raspravama o politici, ekonomiji, povijesti i kulturi.
Najava • 14.10.2018.

Njemački pisac i publicist Norman Ohler gost Filozofskog teatra u HNK

Nakon ljetne pauze, u Hrvatsko narodno kazalište uskoro se vraća popularni program Filozofski teatar. Prvi gost Filozofskog teatra 14. listopada u zagrebačkom HNK (početak u 20 sati u Foyeru HNK) je njemački pisac i publicist Norman Ohler, najpoznatiji po bestseleru 'Potpuna ekstaza: Narkotici u Trećem Reichu'.
Najava • 13.02.2016.

Eva Illouz nova gošća Filozofskog teatra

Nova gošća Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu je Eva Illouz, jedna od najznačajnijih sociologinja današnjice, autorica na hrvatski prevedene knjige 'Zašto ljubav boli'. Eva Illouz specijalizirala se upravo za ljubav, pa nije slučajno da se novo izdanje Filozofskog teatra održava 13. veljače, uoči Valentinova.
Najava • 09.04.2015.

Thomas Piketty gost Filozofskog teatra

Francuski ekonomist Thomas Piketty, autor knjige 'Kapital u 21. stoljeću', novi je gost Filozofskog teatra koji će se održati 9. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.